Kısa URL: https://ml.md/lc59601
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2011
2,665 defa indirildi / yazdırıldı
350 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
4 çorba kaşığı su
kahve kaşığının ucuyla tuz
2 yumurtanın akı
Bütün malzemeyi orta boy ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, çırpma teli ile bir dakika çırpınız. Malzemeleri çırptığınız kabı hafif ateşte kaynamakta olan derince bir tenceredeki suyun üstüne yerleştirip 7 dakika daha çırpınız. Sonra kabı sıcak su dolu tencereden dışarı alarak, kremayı koyu bir kıvama gelinceye kadar çırpmaya devam ediniz.
Not: Yapılması çok kolay olan bu krema, 25-30 sm çaplı keklerin üstünün kaplanmasına yeterlidir.
Kısa URL: https://ml.md/lc157180
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2021
274 defa indirildi / yazdırıldı
8 yemek kaşığı pudra şekeri
6 tane yumurta sarısı
4 yemek kaşığı Türk kahvesi
250 gr. margarin
Pudra şekeri ve 6 yumurta sarısı mikserle benmari usulü ile on dakika ocak üzerinde çarpılır. Soğuyunca yağ ilave edilir. Diğer tarafta kahve normal olarak pişirilir. Soğuyunca kremaya mikserle karıştırarak ilave edilir. İstenildiği zaman kullanılır (Dayanma süresi bir hafta buzdolabında tutulur).
Not keklede kullanılır. Kek soğuduğu zaman ıslatılmış bir bıçakla ortadan kesilip ikiye veya üçe ayrılır. 1,5 su bardağı suyun içine meyve suyu yarım yemek kaşığı ilave edilip keklerin her tarafına kaşıkla dökülür Ayrıca, krema sürülür. Hepsi üst üste konup üzeri krema ile sıvanır. İstenilen her şekide süslenir. Ayrıca beyaz krema, kahvesiz olarak meyva salatasında da kullanılabililr.