Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 top beyaz lahana
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Karabiber
1 diş sarımsak
4-5 dal maydanoz
Seçilip yıkanan lahanalar bir haşlanır. Haşlandıktan sonra soğuk suya alınarak bekletilir. İçinin hazırlanışı için ayrı bir tencereye sıvı yağ, soğan, sarımsak, salça konularak kavrulur. Kavrulan soğanın içine pirinçler ilave edilir. Bir bardak su katılarak pilav gibi dinlendirilir. Haşlanmış pancar düz bir zemin üzerine serilir ve hazırlanan içten konularak sarılır. Bir tencereye dizilir. Üzerine çıkıncaya kadar sıcak su konur. Sıvı yağ ve tuzu eklenerek 20 -25 dakika pişirilir. Pişen sarmalar servis tabağına alınarak servise hazır hale getirilir.
|