|
Beyaz Sos |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156897
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2021
306 defa indirildi / yazdırıldı
|
25 gr. un
25 gr. yağ
500 ml. süt
Yağ eritilir, içine un katılır ateşte çevrilir, içine karıştırarak süt katılır.
Muhallebi kıvamında olunca arzuya göre, içine bir adet tavuk tableti atılır.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 20.03.2023
|
Beyaz Sos |
|
hülagü dinç
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc97279
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2014
3,790 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 g tereyağı (eritilmiş, süzülmüş )
4 lt tavuk, dana veya balık suyu
250 g un
1 yemek kaşığı tuz
½ çay kaşığı beyazbiber
Kalın dipli bir sos kabında tereyağını eritiniz.
Unu ekleyerek, iyice yediriniz.
Karışımı ocaktan alınız 5-10 dk soğutunuz.
Tekrar ocağa koyunuz ve soğuk et suyu ekleyiniz.
Tuz ve beyaz biber ekleyiniz.
Not: Unlu yağı hazırlandıktan sonra soğutulmadan et suyu eklenirse sosun dibi tutma olasılığı fazlalaşır. Yanık kısımlar işlemin sonunda sosun tadını ve görünüşünü bozar.
|
Beyaz Sos |
|
Sokrates
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc33449
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2009
2,886 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bu sos genellikle sebzelerde kullanılır
40 gram margarin (2 çorba kaşığı)
1 tatlı kaşığı tuz
40 gram un (3/4 kahve kaşığı)
Karabiber ve muskat (Hindistancevizi)
500 gram et suyu
Küçük bir kaba 2 silme çorba kaşığı yağ koyarak, orta kuvvetteki ateşte yağı eritmeli, sonra buna üç çeyrek kahve fincanı da un ilâve ederek, tel ya da kaşıkla karıştırmak suretiyle unu sarartmadan ancak 2 dakika kadar kavurmalıdır.
Sonra bu karışıma, azar azar olmak üzere 2 bardak da et suyu katmak ve bir taraftan hızlıca karıştırmak suretiyle et suyunu yağlı una yedirmeli ve karışım mahallebi kıvamına gelinceye dek karıştırarak pişirmeye devam etmelidir.
|
|