|
Beyaz Soslu Tavuk |
|
ASIK
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.11.2006
Mesajlar: 48 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc9329
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2006
8,718 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
1 adet tavuk
2 küçük soğan,
2 küçük havuç
1 demet maydonoz
1 dilim kereviz,
1 limon
2 yumurta,
300 gr. yoğurt
250 gr. pirinç
2 kaşık margarin
2 çorba kaşığı un
Karabiber, tuz, Yeşil salata
Taze soğan
Hazırlanışı
Orta boy bir tavuğu tencerede ateşin üstüne koyun. Limon kabuğu rendesi, iki bütün soğan, iki havuç, yarım demet maydanoz, bir küçük dilim kereviz, yarım kaşık çekilmemiş karabiber, bir çay kaşığı tuz, tavuğun butlarını ancak örtecek kadar su koyup, fırında iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Öte yandan doğranmış iki kaşık taze soğan ve maydanozu yarım bardak iç cevizle karıştırın. Kaymağı alınmış yoğurda iki yumurtanın sarısı ı katıp çırpın ve rendelediğiniz limonun suyunu sıkın. Ardından pişmiş tavuğu sudan çıkarıp altı eşit parçaya bölün. Tencerede kalan suyu, sebzeleri ezerek ince bir süzgeçten geçirin.-2,5 bardağını ayırdıktan sonra geri kalanıyla bir pilav pişirin. Bir tencerede ikişer kaşık yağı ve undan bir meyane yapın ve sürekli karıştırarak ayırdığınız tavuğun suyunu ve limon suyunu ekleyin; çok ağır ateşte iki dakika kadar kaynatın ve tümünü yavaş yavaş yumurtalı yoğurda katın. Tuz ve karabiberini koyup kaynatmadan ısıtın. Önce pilavı sonra salata yapraklarını, en üste de tavukları yerleştirip sıcak sosu dökerek servis yapın.
|
Beyaz Soslu Tavuk |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43065
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2009
2,344 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sedef İybar
600 gr. doğranmış tavuk eti
500 gr. mantar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kasığı taze soğan (minik doğranmış)
1 çay bardağı light süt
1 yemek kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Zeytinyağı hafifçe kızdırdıktan sonra taze soğanlar eklenip hafifçe pişirilir. Daha sonra tavuklar da eklenerek beyazlaşana kadar pişirilir. En son mantarlar ve light süt eklenir. Tatlandırmak için hardal (sos ya da tane halinde) ve tuz eklenerek 5 dakika daha pişirilir.
|
Beyaz Soslu Tavuk Haşlama |
|
Fortuna
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2011
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69214
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2011
4,066 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram tavuk göğüs eti
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet defne yaprağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı yoğurt
Tencereye 1 su bardağı su koyup kaynatın. Tavuk etini kuş başı şeklinde doğrayın. Kaynayan suya katın. Üzerine irice doğranmış soğanı, havucu ve 2 adet defne yaprağını koyup 15 dakika haşlayın. Haşlanan tavuk etini sıcakken yoğurt ve zeytinyağı ile beraber harmanlayıp istediğiniz baharatı ekleyerek sıcak servis yapın.
|
|