Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Baton Pasta Tarifleri > Beyaz Zambak Pastası (1 adet - 18,747 defa bakıldı)

Beyaz Zambak Pastası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Beyaz Zambak Pastası

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc92250
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2013
1,595 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı süt (Krema için)
1 su bardağı tozşeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
200 gr margarin
1 paket vanilya
3 adet yumurta (Hamur için)
1,5 su bardağı tozşeker
100 gr sana yağ
1,5 çorba kaşığı bal
4 su bardağı un
2 adet yumurta (zambak için)
yarım su bardağı tozşeker
yarım su bardağı un
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yeteri kadar pudra şeker ve limon kabuğu(üzeri için)

Önce sütü, şekeri karıştıp hafif ılıt (şekerin erimesi için, biberon maması kıvamında olmalı) ocaktan al.
Yumurtayı ekle çırp ve unu da karıştırıp tekrar ocağa al. Muhallebi gibi pişir ve iyice soğuduktan sonra oda sıcaklığında ki yağı ve vanilyayı ekleyip 10-15 dakika boyunca mikserin yüksek devrinde çırp. Hacmi iki katına çıkmalı. Buzdolabına kaldır. Hamur için, yumurtaları iyice çırp ve şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam et. Yağı ve balı katıp kısık ateşte hafif köpürene kadar pişir. Ocaktan alıp birazcık beklet. Kabartma tozu ve unu katıp yoğur. Ele hafif yapışan bir hamur oluncaya dek un ekle. Hamurdan 12 eşit beze yap ve altına, üstüne bol un serperek gözleme hamuru kalınlığında yuvarlak diskler yap. Arasına bol un koymamız hamurların yapışmasını engelliyor. Düzensiz hamurları tencere kapağı yardımıyla düzgün yuvarlaklar haline getirebilirsin. Hazırladığımız diskleri 200 derece ısıtılmış fırında 2-3 dakika,rengi hafif dönünceye dek pişirip fırından çıkartıyoruz. Bu işlemi yaparken dikkat etmemiz gereken onları yakmadan ve kırmadan fırından almak. Arada kırılan olursa üzülmeyin, onları pastanın ara katlarına döşeyebilirsiniz. Toplamda 12 disk etti ama pastamızın bu yüksekliği için 8 tane yeterli,eğer üzerini farklı bir şekilde süsleyecekseniz krema miktarını 2 katına çıkarıp 12 diskide yapabilirsiniz. Bir kısmını ufalayıp pastanın kenarlarına ve üzerine serpiştirebilirsiniz. Sırasıyla bisküvi, krema ikilisiniz eşit birşekilde sürüp 1 gece dışarıda bekletiyoruz. Zambak çiçeğini yapmak için, yumurtayı, toz şekeri, unu, vanilyayı,tuzu,ve kabartma tozunun hepsini karıştırıp krep kıvamında hamur yapıyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak 1 tatlı kaşığı alıp hafif yayarak yuvarlaklar yapıyoruz. Isıtılmış fırında üzeri kabarıp hafif rengi dönene kadar 5-6 dakika pişiriyoruz ve fırından çıkarıyoruz. Fırından çıkar çıkmaz sıcakken alt köşelerini sıkıca birleştiriyoruz. Elimizde kalan hamurla da aynı işlemi tekrarlıyoruz. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip arasına limon kabuğundan yaptığımız şeritleri koyarak süslüyoruz.






Beyaz Zambak Pastası Tarifleri Baton Pasta Tarifleri



(1 adet Beyaz Zambak Pastası 18,747 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort