|
|
Beyinli Omlet |
|
ortanca
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.11.2010
Mesajlar: 24 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc58478
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2010
2,703 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yumurta
1 koyun beyni
1 kaşık tereyağ
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
5 yumurtayı porselen bir kaseye kırınız. Kıyılmış maydanoz, haşlanıp, küçük küp biçimi doğranmış koyun beynini, tuz, karabiber, atınız. Çatalla iyice çırpınız. Orta büyüklükteki bir tavaya fındık kadar yağ koyunuz. Tavanın her tarafının yağlanmasını temin ediniz. Yağ kızınca yarım su bardağı yumurta karışımından dökünüz. Tavanın her tarafına yayınız. Orta yumuşaklıkta pişince tavada 3'e katlayıp servis tabağına ters çeviriniz.
|
Beyinli Omlet |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc10561
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2006
4,042 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
1 koyun beyni,
6 yumurta,
6 çorba kaşığı süt,
6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri,
1 çorba kaşığı tereyağı,
yarım demet maydanoz,
yeteri kadar tuz
karabiber.
Yapılışı:
Beyin tuzlu kaynar suda haşlanır, soğuduktan sonra küçük parçalar halinde doğranır. Maydanoz ayıklanıp bol suda yıkanır ve ince ince doğranır. Porselen veya cam bir kâsede yumurtaların sarıları çırpılır. Çırpmaya ara vermeden azar azar soğuk süt katılır. Süt ile yumurta sarıları iyice karışınca çırpmaya ara vermeden sırasıyla rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber, doğranmış beyin ve kıyılmış maydanoz ilave edilir. Bu karışıma bir tutam tuzla iyice çırpılarak köpük durumuna getirilmiş yumurta aklan ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Ateşe dayanıklı cam bir kap yağlanır ve hazırlanan karışım iyice yağa bulandıktan sonra içine dökülüp, kızgın fırına sürülür. Fırında 20 dakika pişirildikten sonra çıkarılır ve servis yapılır.
|
|
Beyinli Omlet Tarifleri Çılbır Tarifleri
|
|