|
|
BEYİNLİ YUMURTA |
|
cumhur
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc41965
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2009
3,597 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 adet dana beyni
8 yumurta
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
2 tatlı kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Beyini temizleyip, haşlayın. Soğuduktan sonra dilimler halinde doğrayın. Tuz ve karabiber ekin. Yağlanmış bir tepsiye beyinleri dizip, üzerine yumurtaları kırın. Rende peyniri serpin ve sıcak fırında pişirin.
|
BEYİNLİ YUMURTA |
|
Mahire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10157
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
3,436 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
6 adet yumurta
4 kaşık yağ
3 adet koyun beyni
1/2 tane küçük havuç
2 dal maydanoz
2 dal kereviz
1/4 tane limon
1 küçük bas soğan
1/2 bayat ekmek
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Soğuk su içinde bekletilen beyinlerin zarları soyulur. Su dolu bir kaba atılıp, ateşe konur. Soğan, kereviz, havuç ayıklanıp, yıkanır, beyinlerin içine atılır. Yanm limonun suyu ve tuz katıldıktan sonra hepsi yarım saat haşlanır ve piştikleri su içerisinde soğumaya bırakılır. Ekmekten yanm parmak kalınlığında altı dilim kesilir. Dilimlerin boyu bardak ağzı büyüklüğünde ve yuvarlak olmalıdır. Kesilen ekmekler yağda kızartılır. 6 adet geniş ağızlı kahve fincanı yumuşamış yağla yağlanır, içlerine maydanozlar incecik kıyılır. Kalıplar kenarlı bir tepsiye dizilir. Beyinler dilim halinde kesilip ekmeklerin üstüne konulur, servis tabağına düzgün bir şekilde yerleştirilir. Hazırlanan kalıplara yumurtalar, sarıları bozulmadan kırılır. Tepsiye kalıpların yarısına çıkacak kadar kaynar su konur.. Fırında veya ateş üzerinde yumurtaların akları pişene kadar tutulur. Ateş üstünde pişiyorsa kapak örtülür. Yumurtalar pişince kalıplar ters çevrilerek üstlerinde beyin bulunan ekmeklerin üzerine konur ve üstlerine sıcak domates salçası ya da sosu dökülür, bu durumuyla servis yapılır.
|
|
BEYİNLİ YUMURTA Tarifleri Çılbır Tarifleri
|
|