|
|
Beykoz Kebabı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61471
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2011
1,981 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aldığı kadar taze çekilmiş karabiber
3 adet domates
Aldığı kadar tuz
1 yemek kaşığı un
15 gr sana yağı
6 su bardağı su
5 adet dana eti
1.5 su bardağı ayçiçek yağı
3 adet dolmalık biber
5 adet patlıcan
0.5 su bardağı salça
Ön hazırlık olarak patlıcanları 2 cm kalınlığında, uzunlamasına doğrayın. Üzerlerine tuz serpip, 20-30 dakika acı suyu çıktıktan sonra yıkayıp, kurulayın. Biberlerin sap ve çekirdeklerini temizleyip, uzunlamasına ikiye kesin. Domatesleri ikiye kesin. Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın; patlıcanları ve biberleri patlıcanlar altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Sanayı bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ kızınca etleri ilave edip sık sık alt üst ederek, her iki yanları da iyice kızarıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dakika pişirip, tencereden alın. Aynı tencerede, soğanı birkaç dakika sote edin. Unu eleyerek tencereye katın. Bir tahta spatula ile sık sık karıştırarak, unu hafifçe pembeleştirin. Salçayı ilave edin. 1 dakika kadar da salçayı, yine karıştırmaya devam ederek, kavurun. Daha sonra etleri ilave edin. Suyunu sıcak olarak katın. Bir taşım kaynatın, tuzunu ve biberini koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, etleri, ağır ateşte, iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Etleri tencereden çıkartın. Soğuyunca kızarmış patlıcanlara sarın. Kızarmış biberleri ve domates parçalarını kürdanla tutturun. Etleri ısıya dayanıklı derince bir kaba yerleştirin. Üzerlerine pişme suyunu gezdirin. Kabı önceden 180˚ Cye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp 15 dakika da fırında pişirin. Pişme kabının içinde gerçek bir Beykoz Kebabı için üzerine dilerseniz haşlanmış ½ kuzu beyni koyarak- ve yanında dilediğiniz garnitür ile sıcak olarak servis yapın.
|
Beykoz Kebabı |
|
gevrek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2012
Mesajlar: 61 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc78674
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2012
1,769 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
4 Adet patlıcan
3 Çorba Kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
1 Tutam tuz
1 Adet soğan
1 Tutam karabiber
2 Adet Domates
1 Bardak sıvı yağ
350 gr kuşbaşı et
Ön hazırlık olarak patlıcanları alaca soyalım. Karın kısmını yarı yarıya keselim. 1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı şeker ilave edilmiş suyu,geniş ve derin kaba alalım. Patlıcanları bu suya koyalım. 20 dk bekletelim. Eti tencereye aktaralım. Kendi yağı ve suyu ile birlikte kısık ateşte yumuşayana dek kavuralım. Et bıraktığı suyu iyice çektikten sonra bir yemek kaşığı margarin ekleyelim. Soğanı küçük küçük doğradıktan sonra etin üzerine ilave edelim. 2 dk kavuralım. Etin üzerine hafifçe çıkacak kadar sıcak su,tuz ve karabiber ekleyelim. Yumuşayana dek pişirelim. Patlıcanları yıkayıp, kurulayalım. Kızdırılmış sıvı yağda kızartalım. Küçük bir fırın tepsisine dizelim. Patlıcanların kestiğimiz yarıklarını bir kaşık yardımıyla genişletelim. Etli karışımı patlıcanların içine dolduralım.Püre için patatesleri henüz sıcakken rendeleyelim. 1 kahve fincanı sıcak sütü ve tuzu ilave edelim. İyice ezerek,püre kıvamına getirelim. Püreyi etli harcın üzerine yayalım. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim. Etleri pişirdiğimiz tencerede kalan sosa 1 su bardağı sıcak su ilave edelim. Tepsinin kenarından bu suyu dökelim. Peynir eriyene kadar fırında pişirerek servis yapalım.
|
|
Beykoz Kebabı Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|