|
Beylerbeyi Çorbası |
|
sinan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL |
Kısa URL: https://ml.md/lc11593
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2007
2,860 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tavuk ciğeri
2 patates
30 gram margarin
6 su bardağı tavuk suyu
Yarım su bardağı kırık pirinç
1 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı sirke
Kırmızıbiber
Tuz
Tavuk ciğerini küçük küçük doğrayın. 6 bardak tavuk suyunu tencereye alın. 1 kaşık margarin ilave edin ve kaynatın.
Pirinci yıkayıp süzün ve kaynamakta olan tavuk suyuna ekleyin. Pirinçler hafif yumuşayınca doğranmış ciğeri ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin.
Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. 1 kaşık margarini tavada eritip patatesleri kızartın.
1 kaşık unu yarım su bardağı suyla karıştırın. Kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırarak ekleyin. Sirke, tuz ve kızarmış patatesleri ilave edip 5 dakika daha pişirin. Kırmızıbiber serpin. Sıcak servis yapın.
|
Beylerbeyi Çorbası |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13108
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2007
2,669 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hindi suyu
hindinin karaciğeriyle katısı ve yüreği
50 gram sadeyağ
200 gram kırık pirinç
2 iri patates,
1 çorba kaşığı un
Soğuyan hindi suyunun yüzeyindeki donmuş yağları kevgirle çıkarmalı. Sonra bu suyu ateşe koyup ısıtmalı. Patatesleri ayıklayıp bir suyun içine tavla zarı iriliğinde küçük parçalara doğramalı.
Bir tencereye sadeyağın yarısını koyarak kızdırmalı. Sonra suyu süzülerek kurutulan patatesleri katmalı ve bunları karıştırarak onbeş dakika kadar kızartmalı. Sonra kaynamakta olan hindi suyunu katmalı.
Hindi suyu yeniden kaynamaya başlayınca ayıklanmış ve yıkanmış olan kırık pirinci katmalı.
Çorbayı yirmi dakika kadar kaynattıktan sonra hindinin kıyılırcasına ufak doğranmış karaciğerini, yüreğini ve katısını tencereye atmalı. Çorbayı on dakika daha kaynatmalı.
Bir küçük tavada kalan yağı eritmeli. Yağ kızarmaya başlarken çabuk çabuk karıştırarak unu dökmell ve yağa yedirmeli. Yağlı unun rengi koyulaşmaya başlarken bir fincan kadar kaynar hindi suyunu katmalı. Şöyle bir karıştırdıktan sonra kaynamakta olan çorbaya dökmeli. Bir dakika birlikte kaynattıktan sonra tenceredeki çorbayı servis kâsesine boşaltmalı ve sofraya çıkarmalı.
|
Beylerbeyi Çorbası |
|
körpe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2013
Mesajlar: 30 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc94025
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2013
4,305 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tavuk ciğeri
2 adet patates
30 gram tereyağı
6 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı kırık pirinç
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tavuk ciğerini küçük küçük doğrayın tavuk suyunu tencereye alıp tereyağını suya ilave edelim ve kaynatalım,pirinci yıkayıp süzün ve kaynamakta olan tavuk suyuna ekleyin,pirinçler hafif yumuşayınca doğranmış ciğeri ilave edin,yumuşayıncaya kadar pişirin.Patatesleri küçük küpler halinde doğrayın 1 kaşık tereyağını tavada eritip patatesleri kızartın, 1 kaşık unu 1 çay bardağı suyla karıştırın, kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırarak ekleyin, sirke, tuz ve kızarmış patatesleri ilave edip 5 dk. daha pişirin, kırmızı toz biberi ve karabiberi serpip sıcak servis yapın.
|
Beylerbeyi Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173473
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2023
156 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr tavuk ciğeri
200 gr tavuk eti
1 yemek kaşığı un
1/3 su bardağı arpa şehriye
Tuz
Yarım bağ kıyılmış maydanoz
1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 orta boy patates
Patatesleri kızartmak için:
Sıvı yağ
Tavuk eti yıkanır ve haşlanmak üzere tencereye alınır.
Üzerine 7 su bardağı su eklenir. Ve haşlanıncaya kadar kaynatılır.
Haşlandıktan sonra suyu ayrı bir tencereye alınır. Tavuk eti küp küp doğranır.
Tavuk suyunu aldığımız tencere orta hararetli ateşte kaynamaya başlayınca içerisine şehriyeler eklenir.
Şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Ardından küp doğranmış tavuk ciğerleri eklenir. 10-13 dk sonra tavuk etleri eklenir.
Çorba kaynamaya devam ederken ayrı bir yerde, un, yarım su bardağı su ile ezilir.
Kaynayan çorbaya karıştırılarak eklenir. En son tuz eklenerek çorba kıvamını alana kadar kaynatılır.
Çorba piştikten sonra ocaktan alınır ve kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır.
Ayrı bir yerde patatesler soyularak ince uzun doğranır. Kızgın yağda kızartılır.
Tereyağı ayrı bir tavada kızdırılır.
Kaselere alınan çorbanın üzerine önce tereyağı gezdirilir ardından kızarmış patates koyularak servis yapılır.
|
|