Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Nevşehir Yemekleri > Beypazarı Güveci (Ankara) (7 adet - 273,796 defa bakıldı)

Beypazarı Güveci (Ankara)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Beypazarı Güveci (Ankara)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc47082
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2010
13,150 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.beypazari.info

Kuzu eti 4 kg.
Pirinç 120 g.
Kuyruk yaği 1/2 kg.
Domates 3 orta boy
Sivribiber 2 adet
Tuz Yeteri kadar

Kuzu etinin kaburga ve ön butlari el büyüklüğünde parçalara ayrilir. Güvecin içine domates ve sivri biberler doğranir, etler konur, üzerine 1,5 litre su ilave edilir,ağzi kapatilarak firina sürülür, pisirilir. Ceviz büyüklüğünde doğranan ve kizartilan kuyruk yaği da pismis etin üzerine dökülür. Güveçten pismis ve kizarmis etler ile sebzeler baska bir kaba alinir. Güveçten kalan suya pirinç ve tuz ilave edilir ve firina sürülür. 10 - 15 dakika sonra pilav piser. Etler pilavin üzerine dösenir. Pilavin demini almasi ve soğumamasi için güvecin üstü kağitla iyice örtülür ve sarilir. Güveç 3 saate kadar sicakliğini korur.


ML® Beypazarı Simidi için tıklayın


Beypazarı Güveci (Ankara)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105770
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2015
2,432 defa indirildi / yazdırıldı




Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi

1,5 kilogram domates
1 kilo patlıcan
1 kilo taze bamya
Yarım kilo kuru soğan
Yarım kilo sarımsak
400 gram sivri biber
3 kilo kuzu veya dana eti

Sebzeler ayıklanır doğranır. Domates hariç güvece konulur. Üzerine etler dizilir. Etin üzerine domatesler kuruş kuruş doğranarak döşenir. iki çorba kaşığı tuz, iki su bardağı su boca edilerek güvecin ağzı kapatılıp fırında pişene kadar fırında bekletilir.

Not: Taş ocaklar(fırın) iki katlı olup odun ateşi ile ısıtılmaktadır. Alt tarafta odun yakılmakta üst taraftaki taşın sıcaklığıyla güveç pişirilmektedir.


Beypazarı Güveci

Ayşe Şadiye Sultan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.06.2014
Mesajlar: 42
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc99376
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2014
2,420 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo kuzu eti
2 su bardağı pirinç
2 adet yeşil biber
2 adet domates
2 çorba kaşığı margarin
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı pul biber

Güveçte yağı eritip yeşil biberi kavurun, pirinci ekleyip 5 dk daha kavurun. Domates, tuz ve pul biberi ekleyin diğer tarafta pişirdiğimiz kuzu etinin suyunu pirincin üstüne dökün etleride tam ortasına koyup kapağını kapatıp 5 dk pişirin. En son fırında 5 dk daha pişiriyoruz.


Beypazarı Güveci (Ankara)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc96258
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2014
2,352 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


4 kg kuzu eti
½ kuyruk yağı
2 adet sivri biber
1 kg pirinç
3 orta boy domates
Yeterince tuz

Etin kaburga ve ön butları el büyüklüğünde parçalara ayrılır.
Güvecin içine domates ve sivri biberler doğranır.
Üzerine etler ve su konarak kapağı kapatılır ve fırına sürülerek pişirilir.
Kuyruk yağı mire poix doğranarak kızartılır ve pişirilir.
Pişen et ve sebzeler güveç kabından başka bir kaba kevgirle alınır.
Güveçte kalan suya pirinç ve tuz eklenerek yeniden fırınlanarak 15 dakika kadar pişirilir.
Etler pilavın üzerine döşenir ve üzeri iyice kapatılarak demlenmeye bırakılır.


Beypazarı Güveci (Ankara)

yalvaç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.05.2014
Mesajlar: 72
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc107557
Gönderme Tarihi: 14.May.2015
2,339 defa indirildi / yazdırıldı




Beypazarı Belediyesi

Yöresel mutfağın en özel yemeklerinden olan Beypazarı Göveci; özenle hazırlandıktan sonra toprak kaplar içinde Taş fırınlarda pişirilerek yine toprak kaplarda servis edilir.



Beypazarı Güveci

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145600
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2019
559 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı

500 gram pirinç 3 çay kaşığı kırmızıbiber
100 gram haşlanmış et (kişi başı) 1,5 çay kaşığı karabiber
5 su bardağı kemik suyu 200 gram tereyağı
1 su bardağı et suyu 1 çay bardağı yağ
3 adet sivri biber
2 adet domates
3 çay kaşığı tuz

Toprak çömlek ocakta biraz ısıtılır.
Sıvı yağ ve tereyağı eritilir.
Çömleğin içine sivri biberler doğranır.
Pirinç çömleğe konulur.
Etleri konulur.
Domatesi ilave edilir.
Kemik suyu ile et suyu ilave edilir.
Baharatlar ilave edilir.
Ağzı kapatılarak sıcak fırına verilir. (15-20 dakika pişirilir.)
Suyunun çekilmesi için beklenir, daha sonra küçük çömleklerde servis edilir.



Beypazarı Güveci (Ankara)

napolyon
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.03.2020
Mesajlar: 40
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc156509
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2021
341 defa indirildi / yazdırıldı




Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi

3 kilogram kuşbaşı et
750 gram pirinç
Yarım kilogram tereyağı
2 adet domates
Yarım kilogram sivri biber
3 adet orta boy soğan
Aldığı kadar su ve tuz

İlk önce pirinçleri sıcak suda bekletiyoruz.
Daha sonra toprak güvecin içine, kabuklarını soyduğumuz ve küp küp şekilde doğradığımız domatesleri, soğanları da halka halka doğrayıp, yuvarlak şekilde doğranan sivri biberleri güvecin içine atılır.
Üzerine etler ve aldığı kadar su doldurulur.
Güvecin ağzı kapatılarak, yaklaşık 3 saat kadar pişer.
Pişen etleri daha sonra başka bir kaba alınır.
Güvecin içinde kalan suya suda bekletilen pirinçler dökülür.
Tuz da ilave edilerek fırına tekrar sürülür.
Yaklaşık 20 dakika kadar pişen pirinçlerin üzerine etler döşenir.
Bu şekilde pirinçler demlendikten sonra servise geçilir.
Genellikle küçük kaplara doldurularak servis edilir.






Beypazarı Güveci (Ankara) Tarifleri Nevşehir Yemekleri



(7 adet Beypazarı Güveci (Ankara) 273,796 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort