|
BEZELYE GARNİTÜRÜ |
|
savran
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2006
Mesajlar: 36 Şehir: sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc8759
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2006
4,840 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo bezelye içini yıkayıp süzdükten sonra 40 gram tereyağı, yarım kepçe et suyu, bir miktar tuz, 10 gram şekerle kapaklı bir tencerede pişirin. Pişince 40 gram yağ ve yanm kaşık un katıp un kokusu gidince ateşten indirin. Suyu az gelirse bir miktar soğuk su katın.
|
Bezelye Garnitürü |
|
Foçalı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2010
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc56326
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2010
2,507 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tercihan kutu bezelyesini haşlayıp tereyağı ve maydanozla karışık olarak et yemeğinin yanında servis edilir.
ML® Domates Garnitürü için tıklayın
|
Bezelye Garnitürü |
|
Kara Kalem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.02.2015
Mesajlar: 32 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc128077
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2017
1,112 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1.5 su bardağı bezelye
Yarım çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
3 kornişon turşu
2-3 dal dereotu
1 havuç
Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Bezelyeleri sıcak suya ekleyip 10 dakika haşlayın. Turşu, yeşil zeytin, dereotu ve bezelyeyi mümkün olduğu kadar minik doğrayın. Havucu jülyen kesin. Tüm malzemeyi büyük bir kasede karıştırın. Zeytinyağı, limon suyu, pul biber ve tuz ile tatlandırın. Servis yapın.
|
|