|
Bezelye Salatası |
|
obur
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.11.2014
Mesajlar: 25 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc103333
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2014
2,108 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet taze soğan
2 adet haşlanmış patates
1,5 su bardağı haşlanmış bezelye
Yarım demet maydanoz
1 adet limon suyu
1 çorba kaşığı hardal
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Derin bir kabının içinde doğranmış taze soğanı, maydanozu, bezelyeyi harmanlayın. Üzerine yağı, limon suyunu, hardalı karıştırıp dökün. Servis tabağına aktarıp servis yapabilirsiniz. İstenirse üzerine nar taneleri de konulabilir.
|
Bezelye Salatası |
|
sarı zambak
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc116963
Gönderme Tarihi: 18.May.2016
2,142 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı taze iç bezelye
3 adet kornişon turşu
½ çay bardağı dilimli yeşil zeytin
2-3 dal dereotu
3 çorba kaşığı sıvı yağ
½ tatlı kaşığı tatlı pul biber
2 çorba kaşığı limonsuyu
Tuz
İç bezelyeleri 10-12 dk kadar haşlayın. Soğumaya alın. Kornişon turşu, yeşil zeytin, dereotu ve bezelyeyi mümkün olduğu kadar minik boyutta doğrayın. Derin bir kasede tüm malzemeyi karıştırın, limonsuyu, ayçiçeği yağında pulbiber yakalım ve tuz ile limon suyunu ekleyip salatayı servis edin.
|
Bezelyeli Salata |
|
barokk
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.02.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Yalova |
Kısa URL: https://ml.md/lc140747
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2019
1,043 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı bezelye ya da 1 küçük kavanoz bezelye konservesi
1 çay bardağı konserve mısır
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
4-5 dal taze nane
1 adet küçük boy kırmızı biber
1 adet sivri biber
2 dal taze soğan
Sosu için:
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı elma sirkesi
1 çay bardağı zeytinyağı
Bir çay kaşığı tuz
Taze bezelye kullanacaksanız, bezelyeyi tuzlu suda haşlayın. Maydanoz, dereotu ve naneyi ince kıyın. Biberleri küp, soğanı da küçük doğrayın. Tüm malzemeyi derin bir kasede karıştırın. Sos malzemesini çırpıp, salatanın üzerine gezdirin.
|
Bezelyeli Salata |
|
aile hekimi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2019
Mesajlar: 36 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc142818
Gönderme Tarihi: 18.May.2019
647 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak haşlanmış taze bezelye
1 adet havuç
Yarım bardak kornişon
Yarım bardak mısır
Sos için:
1 yemek kaşığı diyet mayonez
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı hardal
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
Bezelyeden 2 kaşık ayırın. Kalan bezelyeleri blender'da iyice ezin.
Mayonez, yoğurt, dereotu, hardal, limon suyu ve tuzu mikserde çırpın. Bezelyeleri sosla karıştırıp servis tabağına alın.
Mısır ve havuçla süsleyin.
|
Bezelye Salatası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc153518
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2020
304 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı bezelye
4 adet kapya biber
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 su bardağı haşlanmış pirinç
4 dal yeşil soğan
1 demet dereotu
Yarım limonun suyu
Zeytinyağı
Tuz
Bezelyeleri haşlayın.
Biberleri közleyip kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Dereotunu ve yeşil soğanın yapraklarını da ince ince doğrayın.
Tüm malzemeyi derin bir kasede karıştırıp limon suyu, zeytinyağı ve tuz ilave edin.
Güzelce harmanlayıp servis edin.
|
|