Kısa URL: https://ml.md/lc8872
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
3,064 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler
1 paket kuskus makarna (haşlanmış)
1 su bardağı mısır (haşlanmış)
1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz
Yapilis Tarifi
Haşlanmış kuskus makranya, haşlanmış mısır ve haşlanmış bezelyeyi katıp, sızma zeytinyağı ile limon suyunu ilave edin ve iyice karıştırıp, servis tabağına alın ve servis yapin.
Afiyet olsun.
Kısa URL: https://ml.md/lc8623
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2006
3,064 defa indirildi / yazdırıldı
120 ml. hindistancevizi sütü
120 gr. kuskus
1 adet soğan
1 diş sarımsak
10 gr. taze zencefil
150 gr. sultani bezelye
25 ml. zeytinyağı
15 gr. köri
150 ml. sebze suyu
15 ml. limon suyu
Tuz
Karabiber
Sütü bir taşım kaynatın. Tuz serpin ve kuskus ile karıştırın. 10 dakika kabarması için bekletin. Soğanı küçük küp doğrayın, sarmısağı eziciden geçirin. Zencefili soyup minik küp doğrayın. Sultani bezelyeyi temizleyin ve küçük doğrayın. Kaynar suda 10 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirin. Soğan ve sarmısağı zeytinyağında kavurun. Köriyi ekleyip 1 dakika daha kavurun. Zencefil ve sebze suyunu da ekleyin. 5 dakika kaynatın. Kus- : kus ve bezelyeyi ilave ettikten sonra orta ateşte 5 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve limon suyuyla tatlandırın. Yanında kızarmış tavukla servis yapın. Pişmiş kuskusu tencereye eklemeden ve servis yapmadan önce iki çatal yardımıyla karıştırıp havalandırın.