Kısa URL: https://ml.md/lc91395
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2013
1,764 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı tarhana
2 diş sarımsak
6 su bardağı su
6 adet mantar
1 adet havuç
Doğranmış mantarları, halka kesilmiş havucu ve sarımsağı tereyağında beş dakika kadar kavurun. Bezelyeyi ilave edin. Tarhanayı bir miktar suyla karıştırıp mantarların üzerine ekleyin. Suyunu koyup kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırın. Daha sonra 20 dakika kadar orta ateşte pişirin. İnce kıyılmış maydanozu servis yaparken çorbanın üzerine paylaştırın.
Öncelikle 1 litre mantar çorbası hazırlayın. Ya da hazır mantar çorbasını 1 litre olacak şekilde suya eritip kaynatın.
Mantarların haşlanma süresinin bitmesinden 8 dakika önce bezelyeleri içine atın. Tabaklara dağıtıp sıcak servis yapın.