|
Bezelyeli Pilav |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc194
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2005
4,718 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 Su bardağu pirinç
3 Çorba kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı su ya da etsuyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı bezelye
Pirinci ayıklayıp, 2 saat kadar ılık suda ıslattıktan sonra 4-5 defa yıkayın. Yağı bir tencereye koyup kızdırın, pirinci ilave edin orta ateşte 4-5 dakika karıştırrarak kavurun. Sonra tuzunu ve kaynar olarak etsuyunu ilave edin, karıştırdıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte ya da fırında 17 dakika pişirin. Ateşten alıp karıştırın ve 2 dakika demlendirin, sonra 1 bardak pişmiş bezelyeyi katıp karıştırın ve servise sunun.
ML® Bezelyeli Pilav için tıklayın
|
Bezelyeli Pilav |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc65300
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
3,928 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı etsuyu
6 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı ıslatmak için tuz
1 su bardağı iç bezelye
1 adet havuç
1 demet dereotu
Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra, sıcak tuzlu suda soğuyuncaya kadar ıslatınız. Kevgire alıp süzünüz. Bir tencerede, yağı kızdırıp süzdüğünüz pirinçleri bu yağ içinde kavurunuz. Kaynamış etsuyu ve tuzu ilave edip, kavurma yöntemiyle pilavınızı pişiriniz. Bezelyeler taze ise kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Konserve bezelye kullanıyorsanız, suyunu süzüp hemen kaynar suya daldırıp süzünüz. Üstünü kazıdığınız havucu, küçük küçük tavla zarı büyüklüğünde doğrayınız. Doğradığınız havuçları da yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Dereotunu yıkayıp ince ince kıyınız. Pişirdiğiniz pilavı haşladığınız bezelye ve havuçla karıştırınız. Servis yaparken üzerini ince kıydığınız dereotuyla süsleyiniz.
Not: Bezelyeleri haşladıktan sonra yağda az bir şey kavurup (sote yapıp) pilava katarsanız, değişik bir lezzet elde edersiniz.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 31.08.2018
|
Bezelyeli Pirinç Pilavı |
|
lezzetli
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.11.2017
Mesajlar: 27 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc129604
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2017
917 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 çay bardağı bezelye
2.5 su bardağı su
1 soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 su bardağı yasemin pirinci
Bezelyeyi 2.5 su bardağı su ile hafif diri kalacak şekilde haşlayıp ocaktan alın. Suyunu tekrar kaynatıp bir kenara ayırın. Yemeklik doğradığınız soğanı erittiğiniz tereyağı ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Bezelyeyi haşladığınız suyla beraber pirinçlere ilave edin. Pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirip ocaktan alın. 20 dakika dinlendirin. İnce kıydığınız dereotu ile süsleyerek servis yapın.
|
Bezelyeli Pilav |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157748
Gönderme Tarihi: 17.May.2021
383 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
150 gr bezelye
3 su bardağı tavuk veya et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
Yeteri kadar tuz
1-2 adet limon tuzu
Pirinçleri ayıklayıp bol suya koyalım. 2 tane limon tuzu ve biraz sıcak su ilave edip bekletirsek daha lezzetli olacaktır.
Beklettiğiniz pirinci iyicene yıkayın.
Tercihinize göre tereyağı veya sıvı yağı tencerede kızdırın.
Üzerine pirinçleri ekleyip kavurun.
Pirinçler kavrulduktan sonra üzerine et veya tavuk suyunu dökün.
Tuzunu ilave edip kapağını kapatın.
Pirinç suyunu çekip piştikten sonra üzerlerine haşlanmış bezelyeleri döküp karıştırdıktan sonra dinlenmesi için peçete örtün veya bir sofra bezine sarın.
|
Bezelyeli Pilav |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173125
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2023
105 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bim.com.tr
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
2 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı
2 su bardağı Efsane pirinç
3 su bardağı sıcak su
4 avuç Mutfağım donuk bezelye
1 tatlı kaşığı Rafine sofram tuz
Üzeri için:
Nar taneleri
Maydanoz
Geniş ve sığ bir pilav tenceresine 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyip ısıtın.
Isınan yağa 2 su bardağı pirinç ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip güzelce kavurun.
Ardından 3 su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatın.
Ateşi en kısığa ayarlayıp bu şekilde yaklaşık 15 dakika pişirin.
Pilav pişince kapağını açın ve 4 avuç donuk bezelye ekleyin.
Kapak ile tencere arasına bir bez serin ve demlenmesi için kenarda bekletin.
Pilavın üzerine nar taneleri ve maydanoz yaprakları serperek servise sunun.
|
|