Kısa URL: https://ml.md/lc65840
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2011
2,096 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg. tavuk göğsü
6 çorba kaşığı sıvıyağ
15 adet arpacık soğan
250 gr. sultani bezelye
1 su bardağı tane bezelye
3 çorba kaşığı krema
1.5 su bardağı süt
Yarım demet dereotu
Tuz
Yağın yarısını bir tavaya alıp, kuşbaşı doğranmış tavuk etini kızartın. Diğer taraftan arpacık soğanları bir tencereye alıp, ağır ateşte kavurun. Renkleri dönünce verev kesilmiş sultani bezelye ve tane bezelyeyi ilave edin. Bezelyeler kavrulunca tavuğu ekleyin. Süt ve tuzu ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Kremayı da katıp, bir-iki dakika daha pişirin. Dereotu ile süsleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc72722
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2012
1,801 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr kemiksiz tavuk göğsü
15 arpacık soğan
3 çorba kaşığı krema
Yarım demet dereotu
6 çorba kaşığı yağ ve zeytinyağı
250 gr bezelye
Sıvıyağın yarısını bir tavaya alıp tavuk etlerini kızartın. Diğer taraftan arpacık soğanları bir tencereye alıp ağır ateşte kavurun. Renkleri dönünce verev kestiğiniz taze bezelye ve tane bezelyeyi üzerine ilave edin. Bezelyeler kavrulunca karışıma tavukları ekleyin. Süt ve tuzu ilave edip kısık ateşte10 dakika pişirin. Daha sonra kremayı da tencereye ilave edip bir iki dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.