|
Bezelye Yatağında Tavuk Budu |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc111073
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2015
2,579 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 tane tavuk budu
1 kilo iç bezelye
3 tane domates rendesi
3 kaşık margarin
2 kaşık salça
1 kaşık tuz- karabiber
1 kaşık kekik
1 tane zencefil
Bir kaşık tuz etin her tarafına sürülür ve et yuvarlak bir tencerede hiç yağ koymadan az ateşte çevire çevire kızartılır. Her tarafı kızarınca kapağı kapatılıp gerekirse bir fincan kadar da su ilâve ederek suyunu salıncaya kadar pişirilir. Diğer taraftan haşlanıp süzülmüş bezelye, rendelenmiş domates, margarin ve yarım bardak su ilâvesi ile pişirilir, içine tuz karabiber kekik ve zencefil konur tepsimizin enlatına domatesli bezelyeli karışım konur üzerine tavuk butlarını dizin fırın da kızarana kadar pişirin servis tabağına alın ve bezelye ile beraber sıcak servis yapılır.
|
Bezelyeli Tavuk Budu |
|
küheylan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc99995
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2014
2,608 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet tavuk budu
1 adet soğan
2 su bardağı bezelye
1 adet kırmızıbiber
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
Tavuk budunu tencereye alıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlama suyunu ayırıp tavuk butlarını fırın kabına aktarın. Tencerede rendelenmiş soğanı, sarımsağı ve salçayı yağla 3 dakika kavurun. İçine biberi, bezelyeyi ekleyip tavuk haşlama suyunu dökün. 20 dakika kadar pişirin. Fırın kabındaki tavuk etlerinin yanına yerleştirip 20 dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapın.
|
Bezelyeli Tavuk Budu |
|
kırık çanak
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.12.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc94581
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2013
2,365 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram bezelye
300 gram tavuk eti
4 dal dereotu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı köri
2 çorba kaşığı mısır unu
1 yumurta akı
Tencerede çok az miktarda suda bezelyeleri haşlayın. İçine pişerken tuz ve bir tutam şeker serpilirse daha lezzetli olacaktır, bilginiz olsun. Diğer taraftan da tavuk etlerini küçük parçalara ayırıp yumurta akıyla ıslatın ve mısır ununa bulayıp karıştırın. Bu hazırladığınız tavuk parçalarını da tereyağı ve zeytinyağında 10 dakika kavurun. Üzerine köriyi ve baharatları ekleyip pişirmeye devam edin. Haşlanmış bezelyeleri de üzerine ekleyip, karıştırıp sıcak olarak servis yapın. Servis yapmadan önce de dereotu ile tatlandırın.
|
Bezelyeli Tavuk Budu |
|
klima
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2013
Mesajlar: 39 Şehir: Beşevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc90155
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2013
2,361 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram bezelye
500 gram tavuk budu
4 dal dereotu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı mısır
2 çorba kaşığı mısır unu
1 soğan
Dereotu ya da maydanoz
Çok az miktarda suda bezelyeleri haşlayın. Pişerken tuz ve bir tutam şeker serperseniz daha lezzetli olur. Tavuk butlarını önce yumurta akına, sonra mısır ununa bulayın. Tereyağı ve zeytinyağında 10 dakika kavurun. Üzerine baharat ekleyip fırın tepsisine dizin. 200 derecede 20 dakika pişmeye bırakın. Haşlanmış bezelyeye rendelenmiş soğan ve kıyılmış yeşillikleri ekleyip zeytinyağında 10 dakika kavurun, haşlanmış mısır taneleri ilave edin. Tavuğun yanında servis yapın.
|
Bezelyeli Tavuk Budu |
|
Karadağ'lı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2013
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc89774
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2013
2,457 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 büyük tavuk budu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
3 diş sarımsak
Bezelyeli karışım için:
1 kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kilo bezelye
Yarım demet taze nane
Tuz
1 kesme şeker
İyice kavurduğunuz soğana bezelyeleri ekleyin. Kırmızı dolmalık biber de koyabilirsiniz. Tuz, şeker ve üzerini geçecek kadar su koyun, 20 dakika kadar pişirin. İçine kıyılmış naneyi ekleyin, beş dakika daha ocakta tutun. Bunun bir kısmını tavuk butlarının içine doldurabildiğiniz kadar doldurun, açılmasın diye kürdanla tutturun. Tavuk butlarını tavada tereyağında kızartın, üzerine salçalı su ve sarımsak ekleyip pişmeye bırakın. Fırında da çok güzel pişiyor. Servis yaparken bezelyeleri de yanına yerleştirin, zaten içinden de dökülenler oluyor pişerken.
|
Bezelyeli Tavuk Budu |
|
mAsUm
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2005
Mesajlar: 20 Şehir: Gölcük |
Kısa URL: https://ml.md/lc5160
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2006
4,130 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
4 tavuk budu
1 kg taze iç bezelye
3 soğan
3 domates
2 sivri biber
8-9 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Tavuk butlarını temizleyin, yıkayın, tuz ve biberle ovalayın. Bir tencerede kızdıracağınız 3 kaşık sıvıyağda butları çevirerek her iki taraflarını iyice kızartın ve bekletin.
Bezelyenin içlerini ayıklayın. Soğanları ince ince kıyın, domatesleri ufak küpler halinde kesin ve sivri biberleri de küçük küçük doğrayın. Büyük bir tencerenin içinde kalan yağı kızdırıp, soğan ve biberleri hafif pembeleştirin. Domatesleri ekleyerek birlikte 2-3 dakika çevirin.
Tavuk butlarını, bezelyeleri ve üzerini örtecek kadar suyu ilave edin ve kaynayınca ateşi kısın. Tavuk eti ve bezelyeleri 45-50 dakika kadar pişirin.
ML® Bezelyeli Tavuk Yahnisi için tıklayın
|
|