Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Bezelyeli Tavuklu Börek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bezelyeli Tavuklu Börek

nurnur
Editor
Editor

Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300
Şehir: Bahçelievler ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc4643
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006
7,917 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
Hamur Için:
750 gr Tavuk Gögsü
250 gr Haslanmis Bezelye
2 Su Bardagi Un
2 Adet Yumurtanin Sarisi
2 Çorba Kasigi Sivi Yag
Yeterince Su
1/2 Paket Margarin
Tuz
Patates Püresi Için:
2 Adet Patates
1.5 Çorba Kasigi Margarin
1/2 Çay Bardagi Süt
2 Çorba Kasigi Kasar Peyniri Rendesi
Tuz
Içi Için:
1 Adet Yumurtanin Sarisi

YAPILIŞI
Bir kapta unu, yumurta sarilarini, yeterince suyu ve tuzu karistirin.
Yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Hamurdan yumurta iriliginde parçalar koparin. Unlu bir zeminde küçük bir tabak büyüklügünde açin. Eritilmis margarini bir firça yardimiyle her hamur parçasinin üzerine sürün.
Yaglanmis 3 adet hamur parçasini üst üste dizin. Diger hamurlari da aralarina margarin sürerek, üst üste dizin. 5 dakika buzlukta bekletin.
Sonra hamurlari merdane yardimiyle tekrar açin. Aralarina eritilmis margarin sürün. Üst Üste dizerek, buzlukta 10 dakika bekletin. Buzluktan çikardiktan sonra 3 mm kalinliginda açin.
Püre için hasladiginiz patatesleri bir çatal yardimiyle ezdikten sonra içine margarin, süt, kasar peyniri rendesi ve tuzu ekleyin. Dikdörtgen seklinde kestiginiz hamurun içine önce püreyi, küçük parçalar seklinde kesilmis tavuk etini ve bezelyeyi koyun. Yufkanin dört bir yanini üst üste koyarak kapatin. Ters çevirerek, çok az yagladiginiz tepsiye yerlestirin.
Üzerine 4 cm araliklarla bir biçak yardimiyle çizik atin. Yumurta sarisi sürün. Orta derecede isitilmis bir firinda pisirin. Dilimlediginiz böregin üzerine kasar peyniri rendesi serperek servis yapin.


ML® Fırında Tavuklu Bezelye için tıklayın


Bezelyeli Börek

Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
Kısa URL: https://ml.md/lc7664
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2006
9,450 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
İçi için:
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet haşlanmış tavuk göğsü.
Üzeri için malzeme:
Yarım bardak kaşarpeyniri rendesi
1 adet yumurtanın sarısı.
Hamuru için malzeme:
2 adet yumurtanın sarısı,
2 su bardağı un,
yarım çay bardağı sıvıyağ,
yarım paket margarin,
tuz
yeterince su.
Patates püresi için malzeme:
2 adet orta boy patates,
2 çorba kaşığı margarin,
1 kahve fincanı orta yağlı süt,
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
yeterince tuz.

Hazırlanışı:
Uygun bir kapta yumurta sarılarım, yeterince suyu, unu ve tuzu karıştırın. Yumuşak hamur olana kadar yoğurun ve 20 dakika dinlendirin. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopararak unlu bir zeminde küçük bir tabak büyüklüğünde açın. Başka bir yerde erittiğiniz margarini açtığınız hamurların üzerine sürün. Yağladığınız 3 hamur parçasını üst üste dizin. Diğer hamurlara da aynı işlemi yaparak 5 dakika buzlukta bekletin. Sonra hamurları merdane yardımıyla tekrar açın. Aralarına eritilmiş margarin sürerek buzlukta 1(L dakika daha bekletin. Buzluktan çıkardıktan sonra
3 milim kalınlığında açın. Püre için ayrılan malzemeleri bir çatal ile ezdikten sonra içine margarin, süt, rendelenmiş kaşarpeyniri ve tuz ekleyin. Dikdörtgen şeklinde kestiğiniz hamurun içine önce püreyi, küçük parçalar halinde kesilmiş tavuk etini ve bezelyeyi koyun. Yufkanın dört yanını üst üste getirerek kapatın. Ters çevirip az yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine bıçak yardımıyla dört santim aralıklı çizikler atın. Çırpılmış yumurtanın sarısını sürerek önceden ısıtılmış orta dereceli bir fırında pişirin. Dilimlediğiniz böreğinizin üzerine kaşarpeyniri rendesi serperek servise sunun.

ML® Fırında Tavuklu Bezelye (görsel)


Bezelyeli Tavuklu Börek

Postmodern
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 31.03.2010
Mesajlar: 19
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc49646
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2010
3,342 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler 8-10 kişilik:
3,5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine sürmek için:
Sıvıyağ
İçine:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
1 su bardağı bezelye
1 adet sivri biber
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı ılık süt
Tuz, kekik, karabiber
1 diş sarımsak

Unu bir kaba alın. Zeytinyağı ve suyu azar azar katarak, çok yumuşak bir hamur yapın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak 30 dakika bekletin. Tavuk göğsünü didikleyin. Bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağını koyun. Tavuğu ekleyin. Üzerine halka doğranmış biberleri koyarak soteleyin. Bezelye, kekik, karabiber, kıyılmış sarmısağı koyup, 1 çorba kaşığı un ekleyin. 1-2 dakika kavurun. Üzerine sütü koyarak 5 dakika karıştırın ve soğumaya bırakın. Hamuru 10 parçaya bölüp, her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın. Kenarlarından 1 cm boş bırakarak 8 parçanın üzerine yağ sürün. 4 parçayı üst üste koyup, yağ sürülmemiş bir parçayı üzerine yerleştirin. Diğer hamurları da ayrı bir yerde aynı şekilde hazırlayın. Bu şekilde 2 tane 5'er katlı hamur elde edin ve hepsini elinizle açarak tepsi büyüklüğüne getirin. İlk 5 katı yağlanmış tepsiye yerleştirin ve kenarlarından 4-5 parmak sarkıtın. Tavuklu harcı tepsinin üzerine yayın. İkinci 5 katı da tavuklu harcın üzerine kapatın ve dıştan sarkan hamuru, şekil vererek içe doğru katlayın. Üzerine yağ sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.


Bezelyeli Tavuklu Börek

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158389
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2021
316 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

3,5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine sürmek için:
Sıvı yağ
İçi için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
1 su bardağı bezelye
1 adet sivri biber
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı ılık süt
Tuz
Kekik
Karabiber
1 diş sarımsak

Unu bir kaba alın. Zeytinyağı ve suyu azar azar katarak, çok yumuşak bir hamur yapın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak 30 dakika bekletin. Tavuk göğsünü didikleyin. Bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağını koyun. Tavuğu ekleyin. Üzerine halka doğranmış biberleri koyarak soteleyin. Bezelye, kekik, karabiber, kıyılmış sarımsağı koyup, 1 çorba kaşığı un ekleyin. 1-2 dakika kavurun. Üzerine sütü koyarak 5 dakika karıştırın ve soğumaya bırakın. Hamuru 10 parçaya bölüp, her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın. Kenarlarından 1 cm boş bırakarak 8 parçanın üzerine yağ sürün. 4 parçayı üst üste koyup, yağ sürülmemiş bir parçayı üzerine yerleştirin. Diğer hamurları da ayrı bir yerde aynı şekilde hazırlayın. Bu şekilde 2 tane 5'er katlı hamur elde edin ve hepsini elinizle açarak tepsi büyüklüğüne getirin. İlk 5 katı yağlanmış tepsiye yerleştirin ve kenarlarından 4-5 parmak sarkıtın. Tavuklu harcı tepsinin üzerine yayın. İkinci 5 katı da tavuklu harcın üzerine kapatın ve dıştan sarkan hamuru, şekil vererek içe doğru katlayın. Üzerine yağ sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.







Bezelyeli Tavuklu Börek Tarifleri Pırasalı Börek Tarifleri



(4 adet Bezelyeli Tavuklu Börek 159,698 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort