Kısa URL: https://ml.md/lc44792
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2009
4,748 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
8 adet baş biber
3 çorba kaşığı nar ekşisi
8 adet kurutulmuş domates
1 Tatlı kaşığı kurutulmuş tesleğen çiçeği
1 büyük kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Kurutulmuş baş biber ve domatesler 2 saat suda bekletildikten sonra sudan alınarak iyice kurutulur ve bir kenarda bekletilir. Soğanlar biraz irice kıyılıp domates ve biberler üzerine eklenir ve bir zırh yardımı ile tüm malzeme incecik oluncaya kadar kıyılmaya başlanır. Bu malzeme bir kaba alınarak üzerine kuru fesleğen çiçeği, nar ekşisi ve tuz eklenerek güzelce yedirilir. Daha sonra zeytinyağı eklenerek harmanlama işlemine devam edilerek yağın yedirilmesi sağlandıktan sonra servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc147827
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2020
487 defa indirildi / yazdırıldı
20-30 adet kuru süs biberi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
3 yemek kaşığı nar ekşisi
Kuru biberleri 7-8 dakika kadar haşlayarak yumuşatın.
Yumuşayan biberleri çok ince olmayacak şekilde doğrayıp kenara alın.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
Zeytinyağını tavada kızdırın.
Soğanı yağda kavurun.
Salçayı da ilave edin.
Son olarak haşladığınız biberleri de ekleyip 5 dakika kadar kavurun.
Malzemeleriniz özleşince ocaktan alıp servis tabağına aktararak soğumaya bırakın.
Bu esnada maydanozları ince ince doğayın.
Üzerine nar ekşisi gezdirip maydanoz serperek servis edin.