|
Biber Çorbası |
|
ruhi bey
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2018
Mesajlar: 27 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc131401
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2018
1,104 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://annevebebek.gov.tr
3 adet salçalık kırmızı biber
2 adet çarliston biber
2 kaşık tereyağı
1 kaşık zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 adet soğan
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2-3 dal taze kekik ya da biraz kuru kekik
Tuz
Karabiber
Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Yeşil biberleri doğrayın. Soğanın kabuğunu soyun ve iki parçaya bölün. Tencerede tereyağı eritip, zeytinyağı da ekleyin.
Unu yağda kavurun. Biberleri de ekleyerek, kavurmaya devam edin. Daha sonra, 2-3 bardak et suyu, soğan ve sanmsağı ilave edin.
Çorbanın kıvamını ayarlayarak, bir miktar da su ilave ederek, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Piştikden sonra soğanları çorbanın içinden alın. Doğramış olduğunuz taze kekik ve karabiberi ekleyin. Yoğurdu, çorbadan su alarak, kıvamını açın ve tekrar çorbaya ekleyin.
Sıcak servis yapın.
Not: Dilerseniz, soğanları doğrayıp, unu ilave etmeden önce kavurabilirsiniz ya da doğrayarak ilave ederek, soğanı çorbanın içine bırakabilirsiniz.
|
Biber Çorbası |
|
ipeknur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68081
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2011
2,345 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak et suyu
2 çorba kaşığı margarin
1 adet dolmalık biber
1 adet kırmızı biber
Yarım fincan arpa şehriye
Biraz karabiber
Biraz tuz
2 bardak su
Kaynayan et suyuna margarini koyun. Sonra buna şehriyeyi, tuzu ve biberi ilave edin.2 bardak su ekleyin. Öte yandan kıydığınız biberleri atın. Üzerine karabiber serpip sıcak servis yapın..
|
Biber Çorbası |
|
Ünye'li
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2011
Mesajlar: 44 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc64299
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011
2,329 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
4 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
1/2 fincan arpa şehriye
2 adet biber
Tuz
Karabiber
Et suyunu tencereye alın. Kaynayınca tereyağını koyun. Sırasıyla kırmızı toz biber, şehriye ve tuzu ilave edin. Birkaç dakika kaynatın. Biberleri ince ince kıyın. Kaynamakta olan çorbaya ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp çorbayı ocaktan alın.
|
BİBERLİ ÇORBA |
|
susam sokağı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2007
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc20132
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2007
2,990 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 taze yeşil biber
1/2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı un
2-3 dal taze nane (veya kuru nane)
2 orta boy domates veya salça
1 çay kaşığı tuz
Biberleri 1 cm. genişliğinde uzunlamasına kesip üst üste koyarak incecik kıyınız.
Tencereye yağ, biber ve tuz koyup hafif ateş üzerinde karıştırarak yumuşatınız.
Un katıp yağa yediriniz, rendelenmiş domates veya salça koyunuz. Karıştırarak 4-5 su bardağı sıcak su ilâve edip, 10-15 dakika kaynatınız. İnce kıyılmış nane koyup karıştırınız.
|
Biber çorbası |
|
Huriye
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc16077
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2007
2,434 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik Gerekli malzeme:
4 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı
Yarım çay fincanı arpa şehriye
1 iri dolmalık biber
1 kırmızı biber
Tuz, karabiber
1 Et suyunu tenecereye alıp kaynatın. Biberleri yıkayıp ince şeritler halinde doğrayın.
2 Kaynamakta olan et suyuna margarin ya da tereyağını ilave edin. Şehriye, tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak biberleri ekleyin. Bir taşım kaynatıp üzerine biber serpin ve sıcak servis yapın. Arzu ederseniz kekik de serpebilirsiniz.
|
Biber Çorbası |
|
melancoly
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
|
Kısa URL: https://ml.md/lc5617
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2006
2,697 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 bardak et suyu
2 kaşık bitkise yağ
yarım fincan şehriye
tuz
1 kahve kaşığı karabiber1 tane yuvarlak kırmızı biber
1 kahve kaşığı kekik
4 bardak et suyuna yağı katıp kaynatın. Yarım fincan şehriye, tuz ve biber ilave edin. Ayıklanmış kırmızı biberi kibrit çöpü inceliğinde kıyıp şehriyeli et suyuna karıştırın. 10 dakika kaynattıktan sonra ateşten alın, sofraya götürürken 1 kahve kaşığı kekik ilave edin.
ML® Biber Çorbası için tıklayın
|
|