Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Dondurulma Tarifleri > Biber Salçası (14 adet - 427,094 defa bakıldı)

Biber Salçası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Dondurulma Tarifleri
Konserve Tarifleri
Kurutma Tarifleri
Salamura Tarifleri
Turşu Tarifleri
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Biber Salçası

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180097
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2024
113 defa indirildi / yazdırıldı




Biberleri önce temizleyin ve parçalara ayırarak büyük bir tencereye alın. Tencereyi biberlerin yarısına kadar gelecek kadar suyla doldurun.
Biberler yumuşayana kadar orta ateşte yaklaşık 20 dakika haşlayın. Daha donra suyunu süzüp sıcakken blenderden geçirin.
Acı kırmızıbiberleri blenderden geçirip hep birlikte büyük bir teflon tavaya alın ve ocakta kaynatmaya devam edin. Yanmaması için sürekli karıştıralım.
Tuzu ekleyip yavaş yavaş kaynatmaya devam edin. Kalan suyunu da iyice çekecek. Bu işlem yaklaşık 5 saat kadar sürüyor.
Suyunu tamamen çekip kıvam aldığında salça kavanozlara girmeye hazır demektir.
Küflenmemesi için üzerine sıvı yağ ya da zeytinyağı dökerek kapaklarını sıkıca kapatın.



Biber Salçası

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180096
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2024
50 defa indirildi / yazdırıldı




Önce biberleri yıkayın. Ardından makine varsa biberleri makinede çektirin.
Çekilen biberleri geniş tepsilere dökün. Toz ve haşereye karşı üzerini bezle örtün. Güneş altında kurumaya bırakın ve günde birkaç kez kaşıkla karıştırın.
Salça kıvamını aldıktan sonra zeytinyağı ve tuz ile yoğurup kavanozlara koyarak, serin yerde saklayın.



Biber Salçası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174396
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2023
123 defa indirildi / yazdırıldı




Biberleri iyice yıkayın, saplarını kopartın ve çekirdeklerini çıkarın. Ardından biberleri 3-4 parçaya bölün.
Geniş ve derin bir tencerede suyunu bırakması için kısık ateşte, daha sonra suyunu çekene kadar da orta ateşte pişirin. Pişirdiğiniz biberleri robottan geçirin ve püre haline getirin. Kabuklarından ayırmak istiyorsanız ince delikli bir süzgeci kullanın. Biberlerinizi salça haline getirmek için domates salçasında olduğu gibi tuzlayarak tepsiye boşaltın ve üzerine tülbent örtün, ara sıra karıştırın. Güneşte bir hafta kadar bekletin. Salçanızın küflenmemesi için ara sıra karıştırmayın unutmayın. Biber salçasını kaynatma yöntemiyle yapacaksanız, püre haline getirdiğiniz biberlere tuz ilave ederek tencerede karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin.

Not: Ev salçası yapmanın en önemli püf noktası tuzunu iyi ayarlamaktır. Az tuz kullanırsanız salçanız çabuk küflenir. Tuzunu biraz fazla kullanmanız salçanızın ömrünü uzatacaktır.


Biber Salçası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170649
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2023
256 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.vestel.com.tr

1,5 kg salçalık kırmızıbiber
2 pişirici blender ölçeği su
15 gr kaya tuzu

Biberlerin saplarını kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin. İri parçalar halinde doğrayıp cam hazneye koyun. Suyu ekleyin.
Sos programında 40 dakika pişirin.
Program sonunda biberleri ince süzgeçten geçirin. Tekrar cam hazneye alıp tuzunu ilave edin.
Sos programında 30-40 dakika kıvam alıncaya kadar kontrollü pişirin.
Tepsiye yayıp mümkünse 1-2 gün güneşte bekletin.
Kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın.
Serin yerde muhafaza edin.



Biber Salçası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166006
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2022
214 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.dogrusucarrefoursa.com

Kırmızı biberleri yıkadıktan sonra saplarını ayıklamak ve ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarmak gerekiyor. İri parçalar halinde doğranmış biberleri aralarına kaya tuzu serperek bir tencerede az miktarda su ilavesiyle yarım saat pişirmelisiniz. Aralıklarla karıştırdığınız biberler yumuşamaya başladığında kabuklarından ayrılacak kıvama gelecektir. Süzgeç üzerinde kabuklarından ayrılan biberleri, suyunu süzüp blenderdan geçirdikten sonra güneşte kurutarak ya da kaynatarak salça haline getirebilirsiniz.

Domates salçasına göre daha koyu olan, özellikle kuru fasulye, patates yemeği ve salçalı bonfile gibi yemeklere ayrı bir lezzet veren biber salçası, kapya biber olarak da bilinen iri salçalık kırmızı biberlerden yapılır. Ağustos sonundan Eylül ayı sonuna kadar sebze reyonlarında en taze kırmızı biberleri bulabilirsiniz.

Güneşte kurutma
Blenderdan geçirdiğiniz biberleri kaya tuzu ile tuzladıktan sonra geniş tepsilere alın ve güneşin altında ara ara karıştırın. Biber salçanız en fazla 5 gün içinde kavanozlara girmek için hazır olacaktır. Kavanozlar karanlık ve serin bir erzak dolabında saklanmalıdır.

Kaynatma
Blenderdan geçirdiğiniz biberleri derin bir tencerede kısık ateşte, suyunu çekene kadar kaynatın. Koyu kıvamını alan biber salçasını sıcakken önceden kaynatılmış kuru kavanozlara doldurun. Kapaklarını sıkı bir şekilde kapattıktan sonra ters çevirip en az 24 saat bu şekilde bekletin. Kavanozları karanlık ve serin bir erzak dolabında saklayın.

Kaç kiloya ne kadar tuz?
Dikkat ettiyseniz biberleri bekletirken ve güneşte bekletirken 2 kez tuzlama işlemi yapılıyor. Bu nedenle tuzun tamamını bekletme aşamasında koymamak, yarı yarıya paylaştırmak gerekiyor. 4 kişilik bir aile için 20 kg kapya bibere 10 dolu yemek kaşığı kaya tuzu ideal bir ölçüdür.


Kırmızı Biber Salçası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159914
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2021
385 defa indirildi / yazdırıldı




Kırmızı biber salçası tarifi için önce biberleri yıkayın ve içini temizleyin. Biberleri dörde bölün ve büyük bir tencereye alın. Biberlerin yarısına gelecek şekilde suyla doldurun ve haşlayın. İyice haşlanan biberlerin suyunu süzün ve blenderden geçirin.
Bu karışımı büyük bir teflon tavaya alarak pişirin. Yanmaması için sürekli karıştırmanız gerekiyor. Kırmızı biber salçasının püf noktası budur.
Tuzu ekleyip kaynatmaya devam edin. Suyunu çekene kadar ara ara karıştırın. İyice katılaşınca yani salça kıvamını alınca sıcak hâliyle kavanozlara boşaltın. Kırmızı biber salçasının küflenmemesi için üzerine sıvı yağ dökün ve kavanozun kapağını kapatın. Mis gibi ev yapımı biber salçası hazır.



Biber Salçası

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc157746
Gönderme Tarihi: 17.May.2021
465 defa indirildi / yazdırıldı




5 kilo kapya biber
500 gram acı sivri biber
3 yemek kaşığı kaya tuzu
Saklamak için:
Yarım su bardağı ayçiçek yağı

Bol su içinde yıkadığınız kapya biberleri ve acısını katması için kullandığınız acı biberlerin sap kısımlarını kesip iç çekirdeklerini çıkarın.
Etli ve zedelenmemiş olan biberleri iri parçalar şeklinde doğrayın. Aralarına az miktarda kaya tuzu serpiştirip derin ve kapaklı bir tencereye koyun. Çok az ekleyeceğiniz su ilavesiyle beraber 20 dakika kapağı kapalı pişirin.
Biberleri haşladığınız suyu dilerseniz çorba gibi tariflerinizde kullanmak için ayırabilirsiniz.
Özlü ve pürüzsüz kıvamda salçalar elde etmek için tel süzgeçten biberleri geçirin çıkan posa kısımlarını ayırın. Yahut bir mikser yardımıyla tüm biberleri ezin.
Hazırladığınız bu biber püresini iki farklı yöntemle salça kıvamına getirebilirsiniz.
İlk olarak biber pürelerinizi güneşin altında bırakarak fazla suyunu çektirme.
Bu yöntemi uygulayacaksanız biber pürelerinizi geniş bir tepsi içerisine alın. Tepsinin içerisine toz, böcek gibi çevreden gelecek zararlı maddelere maruz kalmayacak şekilde güneşin altında bekletin. Tahta kaşık yardımıyla iki günde bir karıştırarak fazla suyunu çekmesini sağlayın. Bu yöntem günlerce sürebilir.
Kapağı sıkı kapanan bir kap içerisine suları çekilen salçalarınızı alın. Kavanozu doldurduktan sonra kapağını kapatıp ters çevirerek bir gece bekletin. Ertesi gün açıcınca bozulmaması için sıvıyağı üst kısma sürüp tekrar kapağını kapatarak buzdolabında muhafaza edin.
İkici yöntemi inceleyecek olursak Biber pürenizi derin tencere içerisinde tüm suyunu çekene kadar kaynatın. Dibinin tutmaması ve sıçrama olmaması için tahta kaşıkla arada karıştırmayı unutmayın.
Suyunu çektirdiğiniz biberleri temiz kavanozlara sıcakken döküp kapaklarını sıkıca kapatın. Ters çevirip bir gece bekletin. Açıp kullanmaya başladığınızda ise üzerine sıvıyağ döküp kapağı kapalı olarak buzdolabında saklayın.



Biber Salçası

Al Pay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.11.2019
Mesajlar: 30
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc146760
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2019
625 defa indirildi / yazdırıldı




Biber salçası yaparken seçtiğiniz biberlerin taze ve bol etli olmasına dikkat edin. Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini iyice ayıklayın. Hepsini iri parçalar halinde doğrayıp aralarına kaya tuzu serperek tencereye aktarın. Az miktarda sıcak su eklediğiniz malzemeleri pişirin. Suyunu süzdüğünüz biberlerin posasını tel süzgeçten geçirin ya da biberleri el blender'ı ile püre haline gelene kadar çekin. Ardından biber püresini kurutmaya başlayın. Bunun için tuz eklediğiniz salçanızı geniş tepsilere koyup güneşte ya da fırında kurutabilirsiniz. Güneşte kurutacaksanız üzerine temiz bir örtü örtmeyi unutmayın. Kurumakta olan salçalarınızı üstlerinin kabuk bağlamaması için günde birkaç kez tahta kaşıkla karıştırmayı ihmal etmeyin.



Biber Salçası

yeni üye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.01.2016
Mesajlar: 42
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc137675
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2018
1,089 defa indirildi / yazdırıldı




https://carrefoursa.com

10 kg kapya biber
4 yemek kaşığı kaya tuzu
Zeytinyağı

Kırmızı biberleri yıkadıktan sonra saplarını ayıklayın ve biberleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. İri iri doğradığınız biberleri aralarına kaya tuzunu serperek suyunu çekene kadar pişirin. Yumuşayan ve suyunu çeken biberleri rondodan geçirin. Pürüzsüz hale getirdiğiniz biberi geniş ve sığ tepsilere döküp güzelce yayın. Tepsileri balkonunuzun güneş alan bir köşesine yerleştirin. Her gün aralıklarla tahta kaşıkla karıştırarak kurumasını bekleyin. Salçanızı dış etkenlere karşı korumak için tepsilerin üzerine tülbent gerin. 09.00-11.00 ve 15.00-17.00 saatleri salçayı güneşte kurutmak için en ideal saatlerdir. Biber salçanız en fazla 5 gün içinde kavanozlara girmek için hazır olacaktır. Eğer bulunduğunuz coğrafyada hava nemliyse salçanın kuruma süresi uzayacaktır. Salçayı tam kurumadan kavanozlara doldurmanız, hazırladığınız salçanın kısa sürede bozulup ekşimesine neden olabilir. Biber salçasını koyu kıvam aldığında temiz ve kuru cam kavanozlara bastırarak doldurabilirsiniz. Salçanın küflenmemesi için üzerine zeytinyağı ilave edin. Salça kavanozlarını karanlık ve serin bir erzak dolabında saklayabilirsiniz.



Biber Salçası

beslenme saati
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2016
Mesajlar: 30
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc136555
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2018
1,229 defa indirildi / yazdırıldı




İstediğiniz kadar kırmızı biber
Yeterince öğütülmüş kaya tuzu

Öncelikle biberler ortadan ikiye bölünür; sonrasında, içerisindeki çekirdekler çıkartılır. İsterseniz yalnız yeşil olan yerlerini ayıklayıp, çekirdeklerini içersinde bırakabilirsiniz. İsterseniz çekirdeklerini de çıkartabilirsiniz, bu size kalmış. Daha sonra, biberleri, iyi şekilde yıkayıp kuruması için bir yere serin.
Biberler kuruduktan sonra, biberleri çekmeniz, ya da çektirmeniz gerekir. Çekilmiş biberler, sıvı haline gelir, öğütülmüş kaya tuzu ile karıştırılır ve temiz bir naylonun üzerinde, güneş gören bir yere serilir. Genelde 20 kg. biber için, 1 kg tuz, ya da 40 kg biber için 2 kg tuz, kullanılır.
Biberler günde üç-dört defa, bir tahta kaşığı yardımı ile karıştırılır. Sıvı halindeki biberin içerisine toz, tüy gibi maddelerin girmesini engellemek için, üzeri bir tülbent ile örtülür. Bu şekilde biber salçası, beş ya da altı gün içersinde, suyunu gitgide çekecek, içersinde biber tanecikleri kalmayacaktır.
Kuruyan biber salçasını daha ince taneli olmasını istiyorsanız, isteğe bağlı olarak bir sefer daha çekebilir/çektirebilirsiniz. Daha sonra biber salçanızı temiz kavanozlara doldurup, kullanım zamanına kadar serin bir yerde muhafaza edersiniz.

Not: Biber salçasına ekleyeceğiniz tuz, ne kadar fazla olursa, o kadar fazla dayanıklı olur. Ancak çok tuzlu biber salçası, yemeği tuzlu yapacağı gibi, sağlık için de faydalı olmayacağı ortada. Bu nedenle, bu gerçeği göz önünde bulundurarak, tuzu kararınca kullanmalısınız. Marketlerden, kimyasal içeriği yüksek biber salçası yerine, herkes kendi biber salçasını, evinde hazırlayabilir. Yalnız biber salçası değil, daha birçok gıda maddesi evde hazırlanabilir. Eylül ayının yaklaşması ile, pek çok kadın, kendi evinde ve kendi imkanları ile, kışlık yiyecek alışverişine başlar. Konservelerini (Kavanozlarını) taze yaz sebzeleri ile hazırlar, bütün kış, bunları açarak, sofraya taşır. Bu hem ekonomik, hemde sağlıklı bir yöntemdir.



Biber Salçası Yapımı

yurdi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2013
Mesajlar: 23
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc87284
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2013
2,788 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. biber
Biraz tuz

Biberlerin tohum kısmı çıkartılır. Yıkandıktan sonra birkaç parçaya ayrılır. Yarım bardak su ilâvesiyle bir tencerede kaynatılır. Yumuşayınca süzgeçten geçirilir. Başka bir tencereye alınır. Fazla suyunun uçması için orta hararette biraz kaynatılır. Tuz ilâve edilip bir tepsiye dökülür. 2-3 gün güneşte bırakıldıktan sonra kavanoza boşaltılır. Üzerine zeytinyağı gezdirilir.


Fotoğraf "yeni üye" tarafından gönderildi. 15.10.2018


Kırmızıbiber Salçası

mukaddes
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.07.2007
Mesajlar: 33
Şehir: Bornova İZMİR
Kısa URL: https://ml.md/lc76030
Gönderme Tarihi: 25.May.2012
2,472 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz

Kırmızıbiberleri ortadan ikiye ayırıp çekirdekli kısımlarını çıkarın. Haşlayıp kabuklarını soyun ve küçük parçalar halinde kesin. Blenderde püre haline getirin.
Geniş bir tepsiye alıp tuz ilave edin ve karıştırın. Ara sıra karıştırmak suretiyle güneşte kavrulmaya bırakın. Rengi koyulaşıp katılaştiğında kavanozlara alın Kaynar suda pastörize edip kum bir havlu üzerinde soğumaya bırakın. Serin ve kuru bir yerde muhafaza edin.


Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 20.05.2021


Kırmızı Biber Salçası

aylinakışık
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2008
Mesajlar: 48
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc23221
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2008
13,295 defa indirildi / yazdırıldı




10 kg. kırmızı biber (salçalık iri biber)
Tuz
Su

Biberleri güzelce yıkayıp, iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğuyunca kabuklarını soyup, blendırdan geçirin. Bir tencereye oturtup, kısık ateşte biraz suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin. Tuzunu ilâve edip, soğuyunca cam kavanozlara boşaltın. Küflenmemesi için üzerine 1 parmak kalınlığında zeytinyağı döküp, kapağını kapatın. Soğukta veya buzdolabında muhafaza edin.


Biber Salçası

vardar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
Kısa URL: https://ml.md/lc11871
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2007
7,526 defa indirildi / yazdırıldı




Arasıra, salçalı yemeklere iyi bir renk ve acılı bir tat vermek için kırmızı biber salçası kullanılır. Biber salçası, hasat edilmeden önce renkleri iyice kızarmış, tam olgunluktaki etli biberlerden yapılır.
Biberler yıkandıktan ve yeşil sap kısımları kesilip tohumları çıkarıldıktan sonra, buharla, yumuşayıncaya kadar haşlanır. Yumuşatılan biberler, sık delikli bir kevgirden geçirilerek, kabukları ve kalan tohumları et kısmından ayırılır. Böylece elde edilen biber ezmesi veya şırası, geniş tepsiler içinde güneşe konur, suyu uçurulmak suretiyle koyulaştırılır. Biber salçası da domates salçasında olduğu gibi tuzlanır ve saklanır. 4-5 kilo biberden 1 kilo biber salçası alınır.


ML® Biber Salçası için tıklayın






Biber Salçası Tarifleri Dondurulma Tarifleri



(14 adet Biber Salçası 427,094 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort