Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Salamura Tarifleri > Biber Turşusu (sirkeden) (19 adet - 2,141,615 defa bakıldı)

Biber Turşusu (sirkeden)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Dondurulma Tarifleri
Konserve Tarifleri
Kurutma Tarifleri
Salamura Tarifleri
Turşu Tarifleri
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Biber Turşusu

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180577
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2024
17 defa indirildi / yazdırıldı




Biber turşuculuğundaki en önemli konu, biberlerin 20-30 gün arasındaki fermantasyon sırasında hiçbir şekilde hava almamasını sağlamaktır.
Bu nedenle turşu küçük yada hava geçirmeyen kaplarda kurulmalıdır. Bunun için en uygun kaplar, 20 litrelik içleri laklı tenekeler ile ağızları contalı ve fermantasyon basıncına dayanıklı plastik kaplardır.
Fermantasyon kapları yıkandıktan sonra ince-sivri biber veya diğer turşuluk biberlerle doldurulur.
Aroma verici (dereotu, sarımsak, defne yaprağı ve esteregon vs.) maddeler eklenir.
20 litrelik kaplara 7 kg biber konulabilir.
Biberlerin üzerine % 10’luk salamura ile bir miktar sirke ve % 0,5-1 oranında sitrik asit (limon tuzu) salamuraya ilave edilip (veya 5 su bardağı suya 5 çorba kaşığı temiz tuz ile 2 çorba kaşığı sirke ve yarım çorba kaşığı limon tuzu) sebzeyi örtecek şekilde kaba boşaltıldıktan bir süre sonra (kap içindeki hava çıkınca) kapakları sıkıca kapatılır. Oda sıcaklığında fermantasyona bırakılır.
Fermantasyonu tamamlandıktan sonra tüketime hazır duruma gelir.


Biber Turşusu

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179361
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2024
214 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 kg biber
1 baş sarımsak
1 su bardağı sirke (elma veya üzüm sirkesi)
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 litre su
1 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı

Biberleri yıkayın ve sap kısımlarını kesin. İsteğe bağlı olarak biberleri dilimleyebilirsiniz veya bütün bırakabilirsiniz.
Sarımsakları soyun ve dişlere ayırın.
Maydanozu yıkayın ve saplarıyla birlikte iri iri doğrayın.
Bir tencereye 1 litre suyu, sirkeyi, tuzu ve şekeri ekleyin. Karışımı kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Temiz ve sterilize edilmiş kavanozlara biberleri, sarımsakları ve maydanozları yerleştirin.
Her kavanoza eşit miktarda zeytinyağı ekleyin.
Soğuyan turşu suyunu kavanozların üzerine dökün, biberlerin tamamının suyun altında kaldığından emin olun.
Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın.
Turşuları serin ve karanlık bir yerde en az 2 hafta bekletin. Bu süre zarfında biberler tatlanacak ve turşu hazır hale gelecektir.
Turşularınız hazır olduğunda, serin bir yerde muhafaza edin.



Biber Turşusu

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163105
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2022
474 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo sivri biber
Yarım baş sarımsak
2 su bardağı sirke
Yarım su bardağı tuz
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Kavanozu dolduracak kadar su
1 avuç nohut

Biberleri yıkayıp uçlarını kesin.
Kestiğiniz biberleri 3 litrelik kavanoza doldurun. Biberleri kavanoza bastırarak yerleştirin.
Sarımsakları soyup içine atın.
Kavanozu dolduracak kadar suyu, sirkeyi ve tuzu karıştırıp kavanozun ağzına kadar doldurun.
Kavanoz kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın.
Turşunuz olana kadar güneş görmeyen bir ortamda muhafaza edin.
20 gün kadar beklettikten sonra turşunuz hazır.



Biber Turşusu

köfteciii
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.12.2016
Mesajlar: 38
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc142556
Gönderme Tarihi: 07.May.2019
674 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram süs biberi
6-7 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
1 litre sirke

Temiz bir iğneyle her biberde 2-3 delik açın. Deldiğiniz biberlerin çürük olmamasına dikkat edin.
Biberleri turşu kabına sıkıca istifleyin. Aralarına dereotu ve sarımsak yerleştirin. Sirkenin içine 1 çorba kaşığı tuz ilave ederek biberlerin üzerine dökün.
Bir naylon torbaya su koyup ağzını iyice bağladıktan sonra biberlerin üzerine ağırlık olarak koyun. Kavanozun ağzını kapatıp ekşimeye bırakın.
Turşunun üzerinde biriken beyaz köpükleri zaman zaman bir kaşıkla alıp atın. Biberler sararınca turşu yenmeye hazır demektir.



Biber Turşusu

adnan pekel
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.02.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc140560
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2019
896 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilo biber
Yarım çay bardağı kaya tuzu
Yarım çay bardağı sirke
1 litre su
15-20 adet küçük tombul sarı biber

Öncelikle kavanozunuzun altına sarımsak ve tombul biberlerinizi atınız. Daha sonra biberlerinizi kesmeden bütün halinde turşu şişesine doldurunuz. Daha sonra iyice bastırınız. Üzerine biraz daha acı tombul biber ekleyebilirsiniz.
Şimdi biberimizin suyunu yapmaya başlayacağız. Boş bir kaba 1 litre suyunuzu aktarınız. Ardından yarım çay bardağı kaya tuzu, yarım çay bardağı sirke ve bir çay kaşığı kadar da limon tozunu atınız. Malzemeleri ekledikten sonra tuz iyice eriyene kadar karıştırınız. Tuzunuz eridikten sonra turşu turşu şişesinin içerisine boşaltınız. Turşu suyunun biberlerinin üzerine kadar çıkması gerekir.
Biber turşunuz hazır hale gelmiştir. Konserve kapağını turşunuzun üzerine bastırarak koyun. Kürdanla tutturabilirsiniz. Ardından da turşu şişesinin kapağını kapatın.


Biber Turşusu

nilsu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2018
Mesajlar: 27
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc132699
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2018
1,648 defa indirildi / yazdırıldı




2 kilo top biber
1 su bardağı tuz
1 su bardağı sirke
Yarım çay bardağı toz şeker
Su

Top biberlerimizi yıkayıp saplarını koparmadan küçük pet şişelere dolduruyoruz.
Ayrı bir kabın içine göz kararı 3-4 litre su koyup tuz şeker ve sirke ekliyoruz ve tuz eriyene kadar karıştırıyoruz ve biberlerin üzerine döküyoruz.
Şişelerin kapağını sıkı bir şekilde kapatıp kış için uzun bir süre saklayabiliriz.



BİBER TURŞUSU

yurdi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2013
Mesajlar: 23
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc87282
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2013
2,929 defa indirildi / yazdırıldı




2. Kg. biber (sivri, yeşil)
4 diş sarımsak
1 su bardağı sirke
2 çorba kaşığı tuz

Biberleri güzelce yıkayınız. Saplarının uçlarını keserek kavanoza yerleştirin. Sarımsağı da içine serpiştirin. Üzerine tuzlu sirkeyi ilave edin.


BİBER TURŞUSU (sirkeden)

Kezban
Editor
Editor

Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165
Şehir: Balgat/ANK
Kısa URL: https://ml.md/lc87247
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2013
3,121 defa indirildi / yazdırıldı




Yeşil biberlerin saplarını biraz keserek kavanoz içine yerleştiriniz. Baskı tahtası ve taş koyup, kavanoza koyunuz. Aralarında dövülmüş sarımsak atınız. Sirkeye tuz katarak kavanozu doldurunuz.

Not: Bazen, bir müddet sonra sirke eksilir, su katılmış gibi olur ve turşu salvalanır. O zaman, iyice süzüp yeni sirke koyunuz. Biberleri biraz haşlayıp suyunu süzerseniz daha iyi netice alabilirsiniz.


BİBER TURŞUSU

marifetlim
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 27.01.2011
Mesajlar: 16
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc61150
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2011
3,912 defa indirildi / yazdırıldı




1 ölçü su
1 ölçü sirke
1 ölçü domates suyu
1 avuç tuz
istenildiği kadar kırmızı ve yeşil dolmalık biber

İstediğiniz miktarda dolmalık biberlerin içlerini oyup yıkadıktan sonra, kıyılmış lâhana, maydanoz, 2-3 diş sarımsak, biraz kereviz ve doğranmış kırmızı biberle doldurarak kavanozlara diziniz. Üzerine evvelce hazırladığınız turşu suyunu koyduktan sonra, ağzını sıkıca kapatıp turşunun olması için, biberler sararıncaya kadar 15 -20 gün bırakınız.

Not: Malzemelerin hepsini iyice karıştırarak, turşu suyunu hazırlayınız. Bunu kuracağınız turşunun miktarına göre, ölçüler değişmeden artırmalısınız. Çünkü bu suyun turşunun üstüne iki-üç parmak geçecek kadar örtmesini sağlamalısınız.


BİBER TURŞUSU (sirkeden)

ayşe diye biri
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.09.2010
Mesajlar: 24
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc56242
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2010
3,514 defa indirildi / yazdırıldı




Taze biber turşuları, en kolay ve zahmetsiz olanıdır.
Bu yeşil biberlerin de muntazam şekilde bulunanları mümkün olduğu kadar seçilir.
Saplarının pürüzlü kısımları kesilip atılır. Bilâhare yenirken, el ile tutulacak temiz sapları kalmalıdır.
Bunlar yapıldıktan sonra, biberleri turşu kavanozuna yerleştirmeli ve usul olduğu gibi, tuzlu sirke karışımını doldurmalıdır.
Ağırlık taşını da tahtasiyle, biber istifinin üstüne koymalıdır.


BİBER TURŞUSU

kadriye özay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.09.2010
Mesajlar: 69
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc55839
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2010
3,677 defa indirildi / yazdırıldı




Yarısı az acı, yarısı tatlı yeşil biberlerin saplarının uçlarını keserek kavanoza istif ediniz; üzerine 1 - 2 filiz ile 1 yaprak koyarak üstüne baskı tahtası koyunuz.
Kararında tuzla sirkeyi karıştırarak kavanoza doldurarak ağzını kapayıp bir yere bırakınız.
Bir süre sonra sirke eksilir, ve salyalanır; o zaman, iyice süzüp yine sirkeli su hazırlayarak üzerine koyunuz.


2 BİBER TURŞUSU

mobil
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 18.11.2009
Mesajlar: 19
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc43790
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2009
3,721 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ
500 Gr. sivri biber
500 Gr. dolmalık biber
1 Litre sirke
3 Baş sarımsak
1 Kaşık tuz

YAPILIŞI
1 Derince bir tencereye sirke ve bir kaşık tuz koyup kaynamaya bırakınız.
2 Biberleri iyice yıkayın ve uçlarından bıçakla deliniz.
3 Biberleri kaynayan sirkeye azar azar atarak renkleri sararınca çıkartınız.
4 Hepsi haşlanınca bir kavanoza veya emaye kâseye doldurunuz.
5 Tencerede kalan sirkeye havanda tuzla dövülmüş sarımsak ilâve ediniz.
6 Sarımsaklı sirkeyi biberlerin üzerine dökünüz.
7 Soğuduktan sonra yemeğe başlayınız.


Sivri Biber Turşusu

parantez
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2008
Mesajlar: 22
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc24656
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2008
4,043 defa indirildi / yazdırıldı




5 kilo sivri biber
500 gram tuz
Sirke
Sarmısak

Biberleri bidona koyun. Tuzları suda eritip bidona boşaltın. Sirkeyi de katın. Sarmısakları da koyup ağzını kapatın. Hava almasın. 5 gün sonra tuzuna bakıp ayarlayın.


Biber Turşusu

kumsal
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.06.2008
Mesajlar: 22
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc24586
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2008
4,000 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ:
1 kg. yeşil sivri biber
6-7 diş sarımsak
1/2 demek dereotu
1 litre sirke

YAPILIŞI:
Turşu için çok ince zarlı, uzun şekilli, acı veya tatlı körpe biberler kullanınız. Çok koyu yeşil renkli olanların yerine, hafif yeşil-sarı renkli olanları tercih ediniz. Biberlerin arasındaki ezik çürük olanları ayırınız. Kırık, delik olanları çıkarın. Temiz bir iğneyle, her biberde iki, üç delik açınız. Deldiğiniz biberleri sakın suya koymayınız, içine su girmesi turşunun lezzetini bozar. Hemen turşu kabına sıkı sıkı, istif etmeye başlayınız. Biberlerin arasına dereotu ve sarımsak dişlerini yerleştirin. Bir naylon torbaya su koyup, ağzını iyice bağlayınız. Böylece biberlerin üzerine koyacağınız temiz bir ağırlık elde etmiş ajursunuz. Ağırlıkla bastırdığınız biberlerin üzerine sirkenin içine bir çorba kaşığı tuz karıştırarak dökünüz. Ağzını Kapatıp ekşimeye bırakınız. Günde bir kere turşunun suyunu savurursanız, daha lezzetli turşu elde edersiniz. Turşunun üzerinde üzün süre beyaz köpük kalmaması için bir kaşıkla alıp atınız. Yeşil renk tam sarıya dönünce turşunuz yenmeye hazırdır.


BİBER TURŞUSU

aylinakışık
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2008
Mesajlar: 48
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc23216
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2008
3,865 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
2 kg. sivri biber
2 baş sarımsak
Tuz
Sirke

Yapılışı:
Biberleri yıkayıp bir şiş ile hepsini ortalarından delin. Aralarına soyulmuş sarımsakları da katarak cam bir kavanoza istif edin. Bir kg. a üç çorba kaşığı tuz olmak kaydıyla yansını biraz geçecek şekilde tuzlu su dökün. Kalan kısmı da sirke ile doldurun. Temiz bir ağırlığı (cam veya taş olabilir) üzerine koyup kapağını kapatın. Fazla sıcak olmayan bir yerde 2-3 hafta bekletin.


YEŞİL BİBER TURŞUSU

dul
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.12.2006
Mesajlar: 33
Şehir: ank
Kısa URL: https://ml.md/lc10263
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006
12,561 defa indirildi / yazdırıldı




Yeşil biber turşusu sirkeli veya salamuralı olarak hazırlanabilir. Salamuralısı mayalı olarak yapılır. Yani biberlerin doldurulacağı kavanozun dibine tûlbente sarılmış bir el kadar taze ekmek veya yumurta iriliğinde maya yahut bir dilim kızarmış ekmek konur. Bunun üstüne sapları kesilmiş, çeşitli yerleri iğne veya çatalla delinmiş ve iyice yıkanıp süzülmüş sivri biberler yerleştirilir. Bunların üstüne temiz ve düz bir tahtaya iyice yıkanmış ağır bir taş yerleştirildikten sonra taşın üstüne varacak kadar salamura dökülür. (Salamuranın yapımı lahana turşusunda anlatılmıştır). Sonra kavanoz serin olmayan bir yerde yirmi gün bekletilir. Bu süre içinde suyu sık sık savrulur. Yirmi gün sonra, yenecek kadar turşu kavanozdan çıkarılır, suyu iyice süzülür, üstüne sirke dökülür ve bir gün böylece bırakıldıktan sonra sofraya çıkarılır.


Biber Turşusu

otelman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196
Şehir: Alanya
Kısa URL: https://ml.md/lc6831
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2006
3,931 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
3 kg biber
8-10 dis sarımsak
3 adet defne yapragi
1 limon
1 su bardagi sirke
1 bag maydanoz
tuz

Yapilisi:
1) Biberler temizlenir, sarımsaklar temizlenir.
2) Kavanoza biberler ve sarımsaklar konur.
3) Üzerine defne yapragi, limon dilimleri ve maydanoz konur.
4) Sirke ve tuzlu su ilave edilir.
5) Serin bir yerde 7-9 gün bekletilir.
NOT: Tuzlu su 4 su bardagi suya 1 çorba kasigi hesap edilerek konur.


Biber Turşusu

amator
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147
Şehir: Kecioren
Kısa URL: https://ml.md/lc6079
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2006
3,950 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
500gr aci küçük biber
10 dis sarmisak
1, su bardagi üzüm sirkesi
5 adet kereviz yapragi
5 dal maydanoz
Kaya tuzu

YAPILIŞI
Yikanmis biberleri tursu kavanozuna güzelce yerlestirin.
Kabuklari soyulmus sarmisaklari, üzüm sirkesini ve tuzu karistirin.
Kavonozun alabilecegi kadar su ilave edip biberlerin üzerine dökün.
Kereviz ve maydanoz yapraklarini yerlestirdikten sonra kavanozun kapagini sikica kapatin (iki hafta yeterlidir ).


Biber Turşusu (sirkeden)

nedimex
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564
Şehir: Kadiköy/Istanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc3110
Gönderme Tarihi: 01.May.2006
4,537 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
1 kg sivri biber
1 demet maydanoz kökü
5 su bardağı su
5 su bardağı sirke
6 diş sarımsak,dövülmüş
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
2 çorba kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Sivri biberleri yıkayıp, saplarını temizledikten sonra bir cam kavanoza yerleştirin. Üzerine bir demet maydanozun kökünü bağlayıp koyun, büyükçe bir tencereye su, sirke sarımsak, tuz ve kırmızıbiber koyup, orta ateşe yerleştirin. Karışımı bir taşım kaynattıktan son tencereyi ateşten alıp rafine yağı katın ve kendi halinde ılınmaya bırakın.
Karışım ılınınca kavanozdaki biberlerin üzerine döküp, kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Kavanozu serin ve nemsiz bir ortamde de 15 gün beklettikten sonra, turşunuzu servis yapın.






Biber Turşusu (sirkeden) Tarifleri Salamura Tarifleri



(19 adet Biber Turşusu (sirkeden) 2,141,615 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort