Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Turşular Konserveler > Biber Turşusu (12 adet - 1,114,500 defa bakıldı)

Biber Turşusu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Dondurulma Tarifleri
Konserve Tarifleri
Kurutma Tarifleri
Salamura Tarifleri
Turşu Tarifleri
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Biber Turşusu

nedime
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.07.2005
Mesajlar: 28
Şehir: Almanya
Kısa URL: https://ml.md/lc388
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2005
3,612 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. biber
1 baş sarımsak
1 demet kereviz yaprağı
yarım limon
yeteri kadar tuz

Biberlerin saplarının ucu hafif kesilir. Bir kaç yerinden ince delinerek yıkandıktan sonra süzgüye çıkarılır. Bir bardak sirke, bir bardak su bir kapta kaynatılır. Biberin üçte biri 2 taşım sirkeli suda kaynatıldıktan sonra süzgüye çıkarılır, geriye kalanda 2 kez kaynatılır ve süzgüye çıkarılır. Soğuduktan sonra kavanoza kıyılmış sarımsak, kabuğu çıkmış kesilmiş limon, tuz, sirke ve üzerine kereviz konur, 1 hafta sonra yenir.


ML® Biber Turşusu için tıklayın



Fotoğraf "adnan pekel" tarafından gönderildi. 15.02.2019


Biber Turşusu

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc7586
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2006
3,365 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
2 kilogram yeşil sivribiber,
yarım su bardağı nohut,
2 baş sarımsak,
su
yeterince tuz.

Hazırlanışı:
Biberlerin sapları biraz kesilip iyice yıkanır. Yıkanan biberler içine turşu suyunun girmesi amacıyla temiz bir iğne ile birkaç yerinden delinir. Uygun bir kavanoza sıra ile yerleştirilir. Biberler yerleştirilirken aralarına soyulmuş, yıkanmış sarımsak ve nohut serpiştirilir. Biberlerin üzerini aşacak kadar tuzlu su ilave edilir. Üzerine ağırlık konarak kavanozun ağzı sıkıca kapatılır. Biberler sararınca turşu olmuş demektir.


BİBER TURŞUSU (Sirkeli)

neyzen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
Kısa URL: https://ml.md/lc8217
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2006
4,983 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo biber
1 baş sarımsak
1 demet kereviz yaprağı
1/2 limon
Yeteri kadar tuz

Biberlerin sapları, ucu hafif kesilir. Birkaç yerinden ince delinerek yıkandıktan sonra süzgüye çıkarılır. Bir bardak sirke, bir bardak su bir kapta kaynatılır. Biberin üçte biri iki taşım sirkeli suda kaynatıldıktan sonra süzgüye çıkarılır, geriye kalan da iki kezde kaynatılır ve süzgüye çıkarılır. Soğuduktan sonra kavanoza kıyılmış sarımsak, kabuğu çıkmış, kesilmiş limon, tuz, sirke ve üzerine kereviz yaprağı konur, bir hafta sonra yenir.


ML® Kaplama Biber Kızartması için tıklayın

ML® Kaplama Biber Kızartması (görsel)


SİVRİ BİBER TURŞUSU

Elvin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.12.2007
Mesajlar: 37
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc20101
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2007
8,674 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
2 kg. küçük sivri biber,
1 baş sarımsak,
tuz.

Yapılışı:
1- Biberlerin saplarını biraz kesip iyice yıkayınız.
2- Temiz bir iğne ile birkaç yerinden deliniz.
3- Temiz bir kavanoza yerleştiriniz.
4- Biberleri dizerken aralarına soyulmuş yıkanmış sarımsak serpiniz.
5- Üzerine çıkacak kadar tuzlu su koyunuz (1 lt. için 35-40 gr. tuz hesabı ile).
6- Üzerine üzüm liflerini koyup bir ağırlıkla bastırıp kavanozun kapağını kapatınız.
7- Biberler sararınca turşu olmuş demektir. Servis yapabilirsiniz.


ML® Biber Turşusu için tıklayın



YEŞİL BİBER TURŞUSU

pıtırcık
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.01.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc20900
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2008
3,675 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo küçük yeşil biber
1 çay kaşığı şeker
8-10 diş sarımsak
3-4 defne yaprağ|
2 limon
5-6 dal kereviz
8-10 tane üzüm
Kaya tuzu

Biberleri yıkayıp yorgan iğnesi ile birkaç yerinden deliniz. Aralarına defne yaprağı, üzüm ve sarımsak koyarak cam kavanza yerlieştirimiz. Limon suyu döküp tuzlu su ile üzerini kapatınız. 15-20 gün bekletiniz.

NOT: Tuzlu suyu 4-5 su bardağı suya 1 çorba kaşığı tuz ilave edip. karıştırarak hazırlayınız.


BİBER TURŞUSU

iksir
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 21.05.2008
Mesajlar: 19
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc23973
Gönderme Tarihi: 21.May.2008
3,011 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
2 kilo sivri biber
3 limon
2 baş sarımsak tuz

Yapılışı:
Biberlerin saplarını kesip bıçakla hafif çizin yıkayıp bir kavanoza dizin. Aralarına limon dilimleri, soyulmuş sarımsak koyarak yerleştirip, kavanozun alacağı kadar suya bol tuz atıp karıştırıp içine atıp kapağını sıkıca kapayın.


BİBER TURŞUSU

Ballıca
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.07.2008
Mesajlar: 41
Kısa URL: https://ml.md/lc25575
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2008
3,209 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
Biber
Tuz
Sarımsak

Hazırlanışı:
Turşu için ince, uzun şekilli acı veya tatlı biberler kullanılır.
Turşu olduktan sonra istenilen sarı rengi elde edebilmek için, taze halde iken rengi koyu yeşil olmayan, en iyisi yeşil sarı renkte olan biberleri seçin. Ezik ve çürük olanları ayıklayın. Turşunun hazırlanması ve katkı maddeleri hıyar turşusunda olduğu gibidir. Yalnız salamuranın tuz miktarı biraz daha az olmalıdır. Tartıyla yapılacaksa, sonuçta tuz oranı %4 olacak şekilde hesaplanmalı; önceden hazır salamura kullanılacaksa, salamuranın tuz oranı ½7-8 olmalıdır.
Biber turşusunun yenilecek olgunluğa geldiği. Tad ve kokuda değişme ve yeşil rengin tam sarıya dönmesi ile anlaşılır.
Biber turşusu sade olarak hazırlanıp yendiği gibi hıyar ve domatesle birlikte karışık olarak da kurulabilir.


Biber Turşusu

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc86134
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2013
2,456 defa indirildi / yazdırıldı




5 kilo turşuluk köy biberi
1 diş sarmısak
Rezene (yoksa istemez)
2 adet kırmızı Arnavut biberi
2 adet defne yaprağı
1/2 bağ dereotu (Her 2 kiloluk kavanoza 1 dal)
Salamurası:
20 su bardağı su
800 gram sirke
25 gram limontuzu
10 gram benzuad dü süd
1/2 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı toz hardal
2 adet karanfil
1 çorba kaşığı yenibahar
300 gram tuz

1) Biberleri toplu iğne ile birkaç yerlerinden iğneleyip yıkayıp kurulayınız ve kavanozlara yerleştiriniz.
2) Üzerlerine, dereotu, rezeneyi, sarmısak, Arnavut biberi, defne yaprağını yerleştiriniz.
3) Salamurasını 2 dakika kaynatıp üzerine kaynar olarak süzdürünüz ve hemen kapaklarını kapatıp normal hararette 10 gün bekletiniz ve sonra kullanınız.


BİBER TURŞUSU

Kezban
Editor
Editor

Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165
Şehir: Balgat/ANK
Kısa URL: https://ml.md/lc87246
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2013
2,264 defa indirildi / yazdırıldı




Yeşil biberlerin saplarını biraz keserek kavanoz içine yerleştiriniz. Baskı tahtası ve taş koyup, kavanoza koyunuz. Aralarında dövülmüş sarımsak atınız. Sonra da tuzlu su ile doldurunuz.


BİBER TURŞUSU

yurdi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2013
Mesajlar: 23
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc87283
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2013
2,399 defa indirildi / yazdırıldı




2. Kg. biber (sivri, yeşil)
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tuz

Biberleri güzelce yıkayınız. Saplarının uçlarını keserek kavanoza yerleştirin. Sarımsağı da içine serpiştirin. Üzerine tuzlu su ilave edin.


Biber Turşusu

hararet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2020
Mesajlar: 38
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc151650
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2020
400 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo sivri biber
Yarım baş sarımsak
2 su bardağı sirke
Yarım su bardağı tuz
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Kavanozu dolduracak kadar su
1 avuç nohut

Biberleri yıkayıp uçlarını kesin.
Kestiğiniz biberleri 3 litrelik kavanoza doldurun. Biberleri kavanoza bastırarak yerleştirin.
Sarımsakları soyup içine atın.
Kavanozu dolduracak kadar suyu, sirkeyi ve tuzu karıştırıp kavanozun ağzına kadar doldurun.
Kavanoz kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın.
Turşunuz olana kadar güneş görmeyen bir ortamda muhafaza edin.
20 gün kadar beklettikten sonra turşunuz hazır.



Biber Turşusu

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc157441
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2021
356 defa indirildi / yazdırıldı




1 litrelik kavanoz
1 su bardağı sirke
Bir baş soyulmuş sarımsak
2,5 yemek kaşığı kaya tuzu,
4 su bardağı su biber
2-3 adet limon tuzu

Yıkanmış olan biberlerin sap ve uç kısımları keselim. Turşunun suyunun içine işlemesi için.
Hazırladığımız turşu suyunun içine 2,5 yemek kaşığı tuzu ilave edelim. İyice karıştıralım.
Eritmiş olduğumuz limon tuzumuzu da ilave edelim. Tekrar iyice karıştıralım.
1 adet minik domatesi karıştırdığımız turşu suyunun içine atıyoruz. Bunun yapmamızın sebebi eğer domates suyun dibine çökerse tuzu az gelmiş suyun üzerinde kalırsa tam kararında demektir. Daha sonra domatesi çıkarıyoruz.
Sirkemizi de ilave ediyoruz. Turşumuzun suyu hazır
Önce Biberlerimizi kavanozumuzun içine yerleştiriyoruz. Ben kıl biber kullandım. Arzuya göre sivri biber de kullanabilirsiniz.
Sıkı bir şekilde kavanozda yer kalmayacak şekilde bastırarak kıl biberlerimizi yerleştiriyoruz.
Üzerine sarımsak ilave ediyoruz.
Daha önceden hazırlamış olduğumuz turşu suyunu üzerine ilave ediyoruz. Bir bıçak yardımı ile havasını alıyoruz.
Bir tutam temizlenmiş maydanoz yerleştiriyoruz. Biberler maydanozun altında kalacak şekilde olmalı.
Kavanozumuzun ağzını kapattıktan sonra serin yerde saklamalıyız. 15 Gün turşumuzun olması için yeterlidir.







Biber Turşusu Tarifleri Turşular Konserveler



(12 adet Biber Turşusu 1,114,500 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort