|
Biberiyeli Acılı Pirzola |
|
balayı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2013
Mesajlar: 41 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc89838
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2013
1,847 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 kalem pirzola
2 dal biberiye
6 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kırmızı acı biber
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Pirzolaların üzerine sirke, ezilmiş sarımsak, biberiye ve baharat ekleyip elinizle iyice yedirin. Bu şekilde bir saat bekletebilirsiniz. Et sarımsağı içine iyice çekmeli. Ardından zeytinyağı koyduğunuz tavada iki yüzünü de pişirin. Servis yaparken yanına domates, biberleri nasıl arzu ediyorsanız hazırlayıp ikram edin.
|
Biberiyeli Acı Pirzola |
|
hızır ç.
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc96840
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2014
1,774 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet pirzola
4 dal biberiye
Ya da 1 çorba kaşığı kuru biberiye
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
6 diş sarımsak
1 limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Pirzolaları derin bir kabın içine yerleştirin. Üzerine biberiyeleri, limon suyunu, ezilmiş sarımsakları, sütü, sıvı yağı ve baharatları ekleyip elinizle iyice yoğurun. Etler sütlü sarımsağı içine iyice çekmeli, bu şekilde 2 saat bekletebilirsiniz. Etlerin lokum gibi olması için bu işlem önemli. Pişirileceği zaman içine zeytinyağını döküp tavada iki yüzünü de pişirin ya da fırın kabında çok kızartmadan pişirip hazırlayın.
|
|