|
Biberiyeli Bisküvi |
|
Bahar At
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2011
Mesajlar: 46 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc63685
Gönderme Tarihi: 31.May.2011
1,905 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 çay bardağı sıvıyağı
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı biberiye
Bir kabın içine yumurta, sıvıyağı, tereyağı koyup elinizle yoğurun. Üzerine yavaşça unu ekleyin, kabartma tozunu da unla beraber ekleyip en son baharatları da içine koyun. İyice karıştırıp unlanmış tezgâhta merdane yardımıyla açın. Bıçakla dikdörtgen şeklinde kesip tepsiye dizin, 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak bisküvilerin üzerine su sürüp biberiye serpin ve soğuyunca servis yapın.
|
Biberiyeli Bisküvi |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105815
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2015
1,309 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
1 çay bardağı msır unu
Yarım çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı biberiye
75 gr. oda ısısında yumuşatılmış margarin
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 adet yağlı kağıt
Un, mısır unu, biberiye, rendelenmiş portakal kabuğu ve tuzu bir kapta harmanlayın. Ayrı bir kapta margarin ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta ekleyip çırpmaya devam edin. Un karışımını ilave edin ve iyice karıştırın. Hamuru parçalara ayırıp streç filme sarın ve 1 saat buzdolabında bekletin. Unlanmış tezgahta hamurları ince açın ve kurabiye kalıbı ile kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 170 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Servis yapın.
|
|