|
Biberiyeli Ekmek |
|
nüvide
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.02.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76628
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2012
1,960 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 gram yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
Üzeri için: biberiye, kekik, tuz ve zeytinyağı
Mayayı ılık sütün içinde 15 dakika bekletin. Üzerine unu, şekeri, tuzu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Bu hamuru 25 dakika kadar bekletin. Hamur kabarınca fırın tepsisini unlayın ve hamuru ince şekilde açıp üzerine yerleştirin. Üzerine un serpin 5 dakika kabarması için bekleyin. Fırına verirken üzerine zeytinyağı ve biberiyeyi bastırak yedirin ve 200 derecede 13 dakika pişirin. İstenirse sadece beyaz peynir konulabilir.
|
Biberiyeli Ekmek |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc104038
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2015
1,527 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 ½ su bardağı tam buğday unu
1 paket instant maya maya
½ su bardağı ılık su ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
½ su bardağı ılık süt
4 yemek kaşığı margarin
1 dal taze biberiye ve kurusu
1 tutam Tuz
Un, şeker, tuz ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın.
Su, süt ve margarini ekleyip karıştırın.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için gerekirse azar azar un ilavesi yapın.
Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.
Muffin kaplarının içine az sana yağ sürün.
Biberiye yapraklarını yıkayıp kuruladıktan sonra mayalanan hamurun içine ekleyerek karıştırın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak muffin kaplarının içlerine paylaştırın.
30 dakika dinlendirip hamurların üzerine biberiye yaprakları saplayın.
Deniz tuzu serpiştirin ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkartın ve 15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
|
|