Tuz ile süzme yoğurdu bir kaseye alarak iyice çırpın. Sonra 3 su bardağı su ilave edip karıştırın. Semizotunu bir tencerede biraz su ilavesi ile 5 dakika kadar haşlayın. Süzüp yoğurt ve su karışımının içine ilave edin.
Biberleri ince ince dilimleyin ve ayrana katın. Yaklaşık 1-1,5 saat bekletin. İçine buz ilave ederek bu yöresel lezzetin tadına varın.
Kısa URL: https://ml.md/lc103316
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2014
1,832 defa indirildi / yazdırıldı
1 kase süzme yoğurt
4 su bardağı su
1 adet küçük kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Buz
Önce biberin tohumları çıkarılır. Kabaca kesilir ve rondodan geçirilir. Karıştırma kabına yoğurt, su ve tuz konur, iyice çırpılır. Çekilmiş biber ilave edilir, biraz daha çırpılır. Buz eşliğinde bardaklara doldurulur.