|
Biberli Biftek |
|
mevlüde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2005
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc1765
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006
2,683 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr biftek
4 çorba kaşığı zeytinyağ
2 adet dolmalık kırmızı biber
2 adet yeşil dolmalık biber
2 adet sarı dolmalık biber
3 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 baş soğan
kekik
tuz, karabiber
Biberleri yıkayıp, saplarını ve tohumlarını ayıklayın, ince uzun boylamasına doğrayın. İki çorba kaşığı zeytinyağı kızdırıp, içine küçük doğranmış soğanları atın, sararmaya başlayınca, dövülmüş sarımsak ve ince kıyılmış biberleri ilave edip hepsini birlikte kavurun. Biberler yumuşayınca tuzu ve biberi de katın. Diğer bir tavada, kalan zeytinyağı ile ince uzun doğranan biftek dilimlerini 2-3 dakika kavrun ve yağıyla birlikte biberlerin üzerine dökün. Tüm bu hazırlanan malzemeyi beraberce 2-3 dakika daha karıştırıp kavurun ve üzerine kekik serpip, servis yapın.
|
BİBERLİ BİFTEK |
|
Cuma Kılan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2007
Mesajlar: 38 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc15876
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2007
2,572 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 dilim dana bifteği,
bir miktar un,
4 yeşil ve kırmızı dolmalık biber,
1 fincan zeytinyağı,
tuz.
İçine az miktarda zeytinyağı konulmuş bir tava içinde et dilimlerini her iki tarafını da kızartarak pişiriniz. Diğer taraftan biberleri ayıklayıp temizledikten sonra uzun uzun dilimleyiniz, bunları da yağa sokup çıkardıktan sonra, et dilimlerinin üzerini süsleyerek servis yapınız.
|
Biberli Biftek |
|
ihtiyar fırıncı
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.09.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc27034
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2008
2,586 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 parça biftek
2 adet dolma biberi
2 adet kırmızı et biberi
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Biberler kibrit çöpü şeklinde doğranır. Tavaya zeytinyağı bırakılır. Isınınca biber ve ince kıyılmış sarımsak atılır. Biber solunca az tuz eklenir. Başka kaba aktarılır. Aynı tavaya ve aynı yağa biftekler atılır. İki yüzü kızartılır. Tavadan almadan hemen önce tuz, karabiber ve kekik serpilir. Servis tabağına biberli karışım yerleştirilir. Üzerine biftek bırakılır.
|
BİBERLİ BİFTEK |
|
serap71
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2010
Mesajlar: 20 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc46090
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2010
2,579 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. biftek
2'şer kırmızı, yeşil ve sarı dolmalık biber
1 soğan
3 diş sarımsak
Sıvıyağ
Kekik
Karabiber
Tuz.
Biberleri, ince uzun boylamasına doğrayın, iki kaşık yağda doğranmış soğanları pembeleştirip, biberler ve dövülmüş sarımsağı ekleyerek kavurmaya devam edin. Tuz ve biberini ayarlayın. Biftekleri ince uzun doğrayıp iki kaşık yağda 2-3 dk. kavurun ve yağıyla birlikte biberlerin üzerine dökün. Hepsini 2-3 dk. daha kavurun ve üzerine kekik serpin.
|
|