|
|
BİBERLİ BONFİLE |
|
lorke
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc37102
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2009
3,398 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kişilik
1 adet 180 gr'lık bonfile
1 dilim kepek ekmeği
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı bal
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı soya sosu
Tuz
Karabiber
Yarım havuç
3 dilik kabak
Yarım dolmalık yeşil biber
Yarım dolmalık kırmızı biber
3 adet kayın mantarı
2 çorba kaşığı tereyağı
Bir kapta 1 tatlı kaşığı balı, 1 tatlı kaşığı soya sosunu, dövülmüş sarımsağı, sıvı yağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Bifteği bu karışımın içinde 1 saat bekletin. Sonra ızgarada pişirin. Bu arada küçük kesilmiş sebzeleri 2 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Kepek ekmeğini kızartın. Ekmeğin üzerine sotelediğiniz sebzeleri koyun. Sebzelerin üzerine bonfileyi yerleştirin. Taze nane yaprağı ile birlikte servis yapın.
|
Biberli Bonfile |
|
TemelReis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2012
Mesajlar: 77 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc89243
Gönderme Tarihi: 16.May.2013
1,612 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 limon
4 patates
8 sivri biber
400 gram bonfile
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik
Ispanak
Maydanoz
1 çorba kaşığı hardal
Yarım limon
Bonfile dilimlerini baharat eklediğiniz zeytinyağının içinde 10 dakika dinlendirin. Tavada iki yüzünü de 5 dakika kadar pişirin. Parmak şeklinde doğradığınız patatesi biberlerle birlikte kızartın. Bu arada ıspanak, maydanoz, marul o anda evde hangi yeşillik varsa hazırlayın. Servis yaparken etlerin arasına yeşilliği yerleştirin. Bir küçük kavanozun içinde hardal, limon suyu ve biraz zeytinyağını çırparak bir sos yapın, etlerin çevresine gezdirin. Tabağın kenarına kızarmış patatesi dizin.
|
|
BİBERLİ BONFİLE Tarifleri Et Yemekleri
|
|