Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Et Yemekleri > BİBERLİ DANA (3 adet - 94,860 defa bakıldı)

BİBERLİ DANA


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Biberli Dana Eti

çilek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.08.2010
Mesajlar: 40
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc54121
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2010
2,818 defa indirildi / yazdırıldı




4 Kişilik Gerekli Malzemeler:
Dana bonfile (400 gram)
Sarı biber (1 adet)
Kırmızı biber (1 adet)
Yeşil biber (1 adet)
Sıvı yağ (10 çorba kaşığı)
Soya sosu (4 çorba kaşığı)
zencefil (20 gram)
Nişasta (6 kaşık)
Su (yarım çay bardağı sıcak)

400 gram dana bonfileyi çok ince yapraklar halinde doğrayın. 1 adet biberi uzunlamasına 6'ya bölün ve çekirdeklerini temizleyin. Bu işlemi diğer iki bibere de uygulayın.
Bir borcamın içine 6 kaşık nişasta koyun ve etleri tamamen nişastaya bulayın. Bir tavanın içerisine 10 çorba kaşığı sıvı yağ koyun, ısındıktan sonra nişastaya buladığınız etlerin arkasını ve önünü çevirerek bu yağda yaklaşık 10 dakika boyunca kızartın.
Kızaran etlerin üzerine önceden dilimlediğiniz biberleri ve 20 gram zencefil ilave edip, 2 -3 dakika kızartın. Yaklaşık 4 çorba kaşığı soya sosu ilave edip 1-2 dakika pişirdikten sonra yarım çay bardağı sıcak su ekleyip, karıştırın. Birkaç dakika sonra ateşten alın. Sıcak olarak servis edin.


Biberli Dana Yahnisi

nursel71
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 14.11.2008
Mesajlar: 17
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc30317
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2008
2,093 defa indirildi / yazdırıldı




1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
500 g dana kuşbaşı (yağsız)
2 soğan (doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı kekik
4 diş sarımsak (ince kıyılmış)
35 cl. (1 1/2 su bardağı) tuzsuz et suyu
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 yeşil dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra şeritler halinde kesilmiş)
1 kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra şeritler halinde kesilmiş)
1 sarı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra şeritler halinde kesilmiş)

Ayçiçek yağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın. Isınınca dana etlerini koyup sık sık çevirerek, her yanları hafifçe kahverengileşinceye kadar pişirin. Sonra etleri bir tabağa aktarın.
Soğanlar ve kekiği tencereye koyup, soğanları saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin. Sarımsak, tabaktaki etler, et suyu, tuz ve karabiberi ekleyip ateşi kısarak, tencerenin kapağını kapatın ve yahniyi etler iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 1 saat 15 dakika) pişirin (pışirme süresinin sonuna doğru yahninin yüzeyinde biriken yağları alın).
Biber şeritlerini ekleyip, yahniyi kısık ateşte 15 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alın. Yahniyi 4 çorba tabağına bölüştürüp, servis yapın.


BİBERLİ DANA

Cuma Kılan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.06.2007
Mesajlar: 38
Şehir: Urfa
Kısa URL: https://ml.md/lc15875
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2007
2,026 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. kemiksiz dana,
3 domates
3 kaşık sadeyağ,
3 sivri biber,
1 soğan,
3 dolmalık biber.

İnce dilinmiş dana etini 3 kaşık yağda kızartın. Sonra iri bir soğanı dilimleyip bir süre birlikte kavurun. Yarım kilo domates, 3 kırmızı, 3 dolmalık biberi dilimleyin, yeteri kadar kaynar su ile birlikte ete katın, yağını ilâve ederek pişirin.






BİBERLİ DANA Tarifleri Et Yemekleri



(3 adet BİBERLİ DANA 94,860 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort