Kısa URL: https://ml.md/lc164280
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2022
237 defa indirildi / yazdırıldı
Fatma Arslantaş
Yarım su bardağı pul biber
1 adet kuru soğan
1 adet domates
3 su bardağı un
Ilık su
Hamur mayalanır küçük bezeler halinde yağlı tepsiye dizilir.
Başka bir kapta haşlanan pul bibersoğan ve domatesle yağda kavrulur.
Daha sonra fırına verilmeden önce tepsideki hamurların üzerine dökülür. Fırında pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc104178
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2015
3,563 defa indirildi / yazdırıldı
Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı
2 tane ekmek hamuru (mayalı)
1/2 kg. pul biber (salçalık biber)
Tuz
Margarin veya sıvı yağ
1-2 baş ince kıyılmış kuru soğan
3 tane domates
Pul biber haşlanır. ince kıyılır. Doğranmış kuru soğan ilave edilir. Domatesler küçük küçük doğranır soğanla karıştırılır. Bu malzemeye bir çay bardağı sıvı yağ dökülür. Tekrar karıştırılır. Fırın tepsisine bir çay bardağı sıvı yağ dökülerek tepsinin her tarafı yağlanır. Hamur parçaları dökülerek tepsinin her tarafı yağlanır. Hamur parçaları yuvarlanır. Aralıklı olarak tepsiye dizilir. Tepsideki yağda açılır. Üzerlerine hazırlanan biberli harç sürülür. Susam serpilerek fırında pişirilir.