Kalın erişte şeklindeki makarnayı 3 su bardağı suda haşlayıp suyunu çektirin. Üzerine tereyağı ve rendelenmiş peyniri serpip karıştırın. Bu arada sebzeleri çok ince dilimler halinde kesin. Fırın tepsisine dizin, üzerine baharatı serpin, zeytinyağını gezdirip 200 derecedeki fırında kızartın. Kızaran sebzelerin üzerine haşlanmış makarnayı ekleyin. Fırın kabına alın, yumurtayla sütü çırpıp üzerine dökün. 190 derecede 10 dakika kadar pişirin. Soğumadan servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc87680
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2013
1,563 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım paket makarna
4 diş sarımsak
1 adet biber
Maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
4 diş sarmısakla 1 yeşil biberi bir tenceredeki 4 yemek kaşığı kızdırılmış zeytinyağında öldürün. Tencereden çıkarın haşlanmış ve süzülmüş yarım paket makarnayı, kıyılmış 1 yemek kaşığı maydanozla birlikte yağın içine dökün. Pişince servis yapın.