Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kore Yemekleri > Bibim bab (5 adet - 65,322 defa bakıldı)

Bibim bab


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bibimbap

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160154
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2021
318 defa indirildi / yazdırıldı




Bibimbap, pilavın, sote edilmiş sebze ve et parçaları ile birlikte servis edilmesinden oluşuyor.

Not: Bir inanışa göre Bibimbap, Yeni Ay Yılı kutlamasında kalan yemeklerin gece yarısı atıştırmalığı olarak bir araya getirilmesiyle ortaya çıktı.



Bibimbap

selena
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.10.2020
Mesajlar: 35
Kısa URL: https://ml.md/lc153791
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2020
361 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

1 kase Japon pirinci (sushi pirinci olarak da bilinir)
300 gram kıyma
1 kase ıspanak
1 büyük havuç
10 adet büyük boy mantar
2 yumurta
1 kase soya filizi
80 gram kimchi
Zevke göre tuz
Gerektiği kadar yağ
Eti Marine Etmek İçin:
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı susam yağı
1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
Gochujang Sosu İçin:
2 yemek kaşığı gochujang (bu, fermente soya ve kırmızı biber ile yapılan biberli bir macundur)
1 yemek kaşığı su ve pirinç sirkesi (zevke göre)
1 çay kaşığı susam yağı, şeker ve susam tohumu
Tuz

Soya sosunu susam yağı, sarımsak tozu ve mirin ile karıştırarak işe başlayın. Böylece kıymayı marine etmek için kullanacağınız karışımı hazırlamış olacaksınız.
Kıymayı bu sosla marine edin. Kıymayı bu karışımın içinde uzun süre bekletmenize gerek yok. Yaklaşık 10 dakika yeterlidir.
Kıymayı bir kızartma tavasının veya derin Çin tavasının içinde soteleyin. Bir kenara ayırın.
Bir tencereye biraz yağ koyun, ısıtın ve sonra içine pirinci ekleyin. Pirincin yanmasını veya yapışmasını önlemek için karıştırmayı bırakmayın.
Bir dakika geçtikten sonra 2 kase kaynar su ve zevke göre tuz ekleyin. Orta ateşte pirinç pişene kadar pişmeye bırakın (yaklaşık 10 dakika veya pirinç paketinde belirtildiği süre kadar).
Havuçları yıkayın, soyun, ince ince dilimleyin ya da şeritler halinde kesin. Sonra mantarları doğrayın.
Soya filizlerini ve ıspanakları iyice yıkayın.
Kızartma tavasında veya derin çin tavasında biraz yağı ısıtın ve birkaç dakika boyunca havucu soteleyin. Aynı şeyi mantarlarla da yapın. En iyisi biraz çıtır çıtır olmalarıdır.
Daha sonra ıspanakları ve soya filizlerini ayrı bir yerde soteleyin. Dikkatli olun çünkü bu malzemeler çok hızlı pişerler.
Gochujang sosunu hazırlamak için tüm malzemeleri bir kaseye koyun ve pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Baharatlı bir sos elde etmek istemiyorsanız yalnızca bir çay kaşığı gochujang ekleyin.
Kızarmış yumurtaları hazırlayın.
Bibimbap derin bir tabağın veya doğrudan güveç çanağının içinde servis edilebilir.
Tabağın en alt tarafına pirinci koyarak işe başlayın.
Sonra kalan malzemeleri renklerine göre gruplandırın ve onları pirincin üzerine koyun.
Ortaya yumurtayı yerleştirin.
Gochujang sosu ayrıca servis edilmeli. Sosu seven kişiler yemeklerine ekleyebilirler.



Bibimbap

ideall
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2017
Mesajlar: 26
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc124572
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2017
2,771 defa indirildi / yazdırıldı




www.asyagurme.com

1 Su Bardağı Pirinç
2 Su Bardağı Su
2 Adet Yumurta
1 Adet Havuç, Şeritler halinde kesilmiş
1 Adet Kabak, Şeritler halinde kesilmiş
2 Adet Soğan, İnce dilimlenmiş (yarım ay şeklinde)
½ Demet Ispanak , Yıkanmış
½ Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
½ Yemek Kaşığı Susam Yağı
1 Yemek Kaşığı Acı Biber Ezmesi
1 Çay Kaşığı Sarımsak Ezmesi
Tuz

Bir süzgeç yardımıyla pirinci iyice yıkayın ve suyunu süzdürün. Yıkanmış pirinci bir tencereye aktarın ve üzerine suyu ilave edin. Yüksek ateşte suyu kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Pilav suyunu çektiğinde tencereyi ocaktan alın ve kapağını açmadan demlenmeye bırakın.
Ayçiçek yağını wok tavada ısıtın. Soğanları, kabakları ve rendelenmiş havuçları ilave edip, yaklaşık 8-10 dakika kavurun. Sebzeleri kavururken 1/2 çay kaşığı kadar tuz ilave edin.
Bir tencerede kaynayan suya ıspanakları ilave edin ve 1 dakika haşlayın. Suyunu süzün ve ıspanakların suyunu çıkarmak için eliniz yardımıyla iyice sıkın. Bir kasede sarımsak ezmesi, bir tutam tuz ve biraz susam yağıyla ıspanakları iyice harmanlayın.
Kavrulmuş sebzeleri, ıspanağı, acı biber ezmesini ve 1/2 yemek kaşığı susam yağını pilavın üzerine ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Hafifçe yağladığınız bir tavaya yumurtaları kırın ve yumurtaların beyazları pişene kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin. Son olarak pişen yumurtaları da pilavın üzerine ilave edip, tüm malzemeleri bir kez daha iyice karıştırın. İsteğe bağlı olarak yumurtaları servis tabağına aldığınız pilavın üzerinde de servis edebilirsiniz.

Not: "Bibimbap" kelime olarak karışık pilav anlamına gelmektedir. Bir kasede, sote edilmiş sebzeler, acı biber ezmesi, yumurta ve dilimlenmiş et parçaları eşliğinde sıcak pilav üzerine servis edilir. Yemeğin hemen öncesinde tüm malzemeler birbirine karıştırılır. Bibimbap soğuk veya sıcak olarak servis edilebilir. Çoğunlukla jülyen kesilmiş salatalık ve kabak, mantar, beyaz turp, ıspanak, soya filizi, salata yaprağı, deniz yosunu (gim) gibi sebzeler kullanılarak yapılır.



Bibimbap

alkım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.02.2017
Mesajlar: 46
Şehir: Tokat
Kısa URL: https://ml.md/lc123010
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2017
1,968 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.guneykoreyemekleri.com/

200 gr Kıyma
2 diş sarmısak
2 tatlı kaşığı soya sos
1 tatlı kaşığı pul biber(pul biber yerine karabiber kullanılabilir)
Yarım tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı olarak, ben kullanmadım)
15-20 yaprak ıspanak
1 kase mantar
Yarım adet yeşil, sarı ve kırmızı biber
1 adet küçük kabak
1 adet orta boy havuç
1 yumurta
1 kase sade pirinç pilavı
Gochujang (고추장) yada acı herhangi bir sos (ben harissa kullandım)
Malzemeleri kavurmak için yanmaz teflon tava ve sıvı yağ

Öncelikle (soya fasulyesi kullanacaksanız) ıspanak ve soya fasulyesini tuzlu kaynar suda ayrı olarak birer dakika haşlayın.
Havuç, biberler ve kabağı jülyen şeklinde doğrayın.
Mantarları dilimleyin.
Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın.
Eti marine etmek için: sarmısakları ezin, soya sos, pul biber, bal, bir tutam tuz ile karıştırın.
Tavanızı yükek ısıda ısıtın ve bir çorba kaşığı sıvıyağ koyun.
Önce kabak daha sonra havuç, biberler ve mantar (her defasında sıvıyağ takviyesi yaparak) birer dakika kavurup bir tabak içerisinde bekletin.
Püf noktası yüksek ısıda sularını salmadan ve sürekli çevirerek yakmadan pişirmek.
Sebzeler hafif diri görünümlü olmalı, lezzet ve görüntü açısından.
Daha sonra bir çorba kaşığı sıvıyağ koyup kıymayı kavurun.
En son olarak yumurta sarısı daha sonra da beyazı pişirilir, soğuyunca jülyen şeklinde kesilir.
Geniş bir kase yada tabak ortasına bir kase sade pirinç pilavı yerleştirilir.
Etrafina sebzeler, kıyma ve yumurtalar yerleştirilir. Tam ortasına gochujang sosu yada acı bir sos(ben harissa kullandım) yerleştirilip bibimbap'ın servis işlemi tamamlanır.

Not: isteğe bağlı olarak eti marine etmek için kullandığınız sos ile, ıspanak, soya fasulyesi ve mantarı marine edebilirsiniz.



Bibim bab

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc77795
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2012
3,092 defa indirildi / yazdırıldı




https://koreyemek.blogspot.com

1 tane havuç
1 tane kabak
2 tane kuru soğan
ıspanak yarım demet
2 tane yumurta
1 su bardak pirinç
sos için:
susam yağ
goçujang (biber şalçası)

Havuç, kuru soğan ve kabağı ince ince doğranır. Sıvı yağda sert olan sebzeden kavurmaya başılar. Kavururken bir tutam tuz ilave eder.
ıspanak ise suda haşlanır. (kaynar suda 30 saniye) ıspanağın suyu iyice çıkardıktan sonra bir diş sarımsak, tuz, susam yağıyla karıştırılır.
Pirinci iyice yıkar, 1 bardak pirinçe 2 su bardak su ilave ederek haşılanır. (yağ ve tuz konmaz)
Pirinç üzerine kavurulmuş sebzeleri sırayla koyar.
sıvı yağda bir yumurtayı hazırlayıp sebze'nın üstüne eklenır.
Susam yağ ve goçujang(biber şalçası) kendi damak tadına göre ilave edilir.
Bütün malzemeleri iyice karıştırılır. afiyetle yiyin.

Not: Sebzeleri daha fazla ekleye bilir. Soya filir ve göbek gibi sebzeler çiğ olarak kulanın.







Bibim bab Tarifleri Kore Yemekleri



(5 adet Bibim bab 65,322 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort