Muhallebi için:
1 çay bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
0,5 su bardağı kabuksuz badem
1 su bardağı çilek (küp şeklinde doğranmış)
1 su bardağı kayısı (küp şeklinde doğranmış)
0,5 su bardağı kivi (küp şeklinde doğranmış)
Şurup:
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
0,5 çay bardağı su
Üzeri için:
3 - 4 küp buz (kırılmış)
Kalıp:
Kare kalıp (22x22 cm)
Kalıbı su ile çalkalayın. Nişasta ve toz şekeri bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın. Süt ve suyu bir tencereye alın. Üzerine nişastalı karışımı ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve kalıba dökün. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
Pudra şekerini bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı suyu ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırın ve buzdolabına alın.
Su muhallebisini küçük küpler şeklinde dilimleyin. Üzerlerine badem ve meyveleri ilave edin ve hazırladığınız şurubu dökün. Kırılmış buzları serpin ve bekletmeden servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc40332
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2009
3,480 defa indirildi / yazdırıldı
1 bardak nişasta
6 bardak su
1 tatlı kaşığı bici boyası
1 su bardağı pudra şekeri
Yeterince gül suyu
Kar şekline getirilen buz
6 bardak suya 1 bardak nişasta eklenerek pişirilir. Bu arada devamlı bir tahta kaşık yardımıyla karıştırılarak topaklaşması engellenir. Koyulaşan karışım bir tepsiye dökülerek buzdolabında soğumaya bırakılır. Üzerinin kurumaması için bir ıslak bezle örtülür. Dolapta bekleterek dondurduğumuz bici küçük kaselere küp şeklinde doğranır. İçine kırmızı boya ile hazırlanan su, pudra şekeri, kar haline getirilen buz ve gül suyu eklenerek servis yapılır.