|
|
Bienenstich |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168293
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2022
208 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Krema:
2 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
600 ml süt
300 ml krema
100 g tereyağı
Hamur:
50 g tereyağı
375 g un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
50 g toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutam tuz
1 yumurta
200 ml ılık süt
Bademli kaplama:
150 g tereyağı
100 g toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 yemek kaşığı krema
150 g file badem
Kalıp:
Pişirme kalıbı (30x40 cm)
Sütün içinden 12 yemek kaşığı alıp bir kaseye koyun. Üzerine puding poşetlerini boşaltın ve kaşık ile iyice karıştırın. Süt ve kremayı tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve el çırpıcısı ile karıştırarak erittiğiniz pudingi ilave edin. Tekrar ocağa koyun ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Tereyağını ekleyin, eriyinceye kadar hızlıca karıştırın ve ocaktan alın. Eriyen tereyağını kremaya yedirinceye kadar karıştırıp geniş bir cam kaba alın. Kremanın üzerine değecek şekilde streç film kapatın ve soğumaya bırakın.
Tereyağını düşük ısıdaki ocakta eritip soğutun.
Unu bir çırpma kabına eleyin. Mayayı ilave edin ve karıştırın. Toz şeker, şekerli vanilin, tuz, yumurta, ılık süt ve tereyağını ekleyin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Üzerini kapatıp ılık ortamda yaklaşık 20 dakika bekletin.
Tereyağı, toz şeker, şekerli vanilin ve kremayı bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. 15-20 saniye daha pişirmeye devam edip bademleri ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve kısa bir süre yoğurun. Merdane ile kalıbın boyutunda açın. Kalıba alın ve çatal ile birçok yerinden delin. Bademli karışımı tercihen spatula ile yayarak üzerini eşit şekilde kaplayın. Ilık ortamda yaklaşık 20 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından alın. 10 dakika sonra tepsiden alıp mutfak teli üzerinde soğumaya bırakın.
Soğuyan keki 4 eşit parçaya kesin. Her birini enlemesine ikiye kesin. Alt katları servis tabağına alın. Soğuyan kremayı mikser ile 15-20 saniye çırpın ve tabanların üzerine yayın. Üst parçaları dilimlere keserek üzerlerine sıralayın. Buzdolabında en az 2 saat bekletip servis yapın.
Not: Bienenstich (Arı Sokması Pastası), geleneksel Alman pastasıdır.
|
Bienenstich |
|
Kabul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc6499
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2006
4,384 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
175 gr. şeker
175 gr. un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
100 gr. file badem
1 kaşık margarin
2 tatlı kaşığı bal
İçi:
1 paket vanilyalı ya da limonlu Creme Ole (Dr. Oetker limonlu Paradies Creme)
500 gr. çiğ krema (2-3 kutu) veya kremşanti
Margarini teflon tavada eritin. File bademleri ekleyerek hafif ateşte renkleri pembeleşene kadar (yaklaşık 15 dakika) kavurun. Tavayı kenara alın.
Fırını 175° C'ye ısıtın.
Yumurta aklarını çırparak kar yapın. İçine sarılarını ekleyip çırpın.
Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin.
En son unu ve kabartma tozunu karıştırın.
Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. Üstüne kavrulmuş bademleri yerleştirin. 2 tatlı kaşığı balı bademlerin üzerine incecik akıtın.
Yaklaşık 25-30 dakika bademler kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra misina yardımıyla veya bıçakla ortadan ikiye bölün. Keklerin soğumalarını bekleyin.
Kremayı çırpın, üstüne creme ole'yi ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpmaya devam edin.
Karışımı kekin üstüne yayıp, üst parçayı kapatın.
|
|
Bienenstich Tarifleri Alman Yemekleri
|
|