|
BİFTEK DOLMASI |
|
Başarısız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2006
Mesajlar: 59 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc20327
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2007
3,359 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 Biftek
2 Orta boy soğan
2 Çorba kaşığı kuş üzümü
1 Çorba kaşığı çam fıstığı
1/2 Çorba kaşığı salça
1 Su bardağı pirinç
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Tatlı kaşığı tuz
1/2 Çay kaşığı karabiber
24 Kürdan
İnce kıyılmış soğan, fıstık ve yağı tencereye koyup hafif hararetli ısıda 4-5 dakika karıştırınız. 1 su ıbardağı sıcak su koyup kaynatınız. Salça, üzüm, pirinç ve tuzu ilave edip 10 dakika pişiriniz.
Bifteği döverek inceltiniz. Geniş kenarına hazırlanan içten koyup, rulo yapınız. Açılmaması için 2 ucundan kürdanları batırınız.
Tencereye dizip, tuz ve karabiber serpiniz. Üzerine 3 su bardağı kaynar su dökerek hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Kürdanları çıkararak servis tabağına yerleştiriniz. Etrafını zevke göre sebze garnitürü ile süsleyiniz.
|
Biftek Dolması |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc80
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2005
3,064 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kontrfile
2 Sap pırasa
125 gr. tulum peyniri
1 Adet yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
tuz
biber
un
domates suyu
Kontrfileyi çok ince dilimler halinde kesiniz. Sinir ve yağlarını alınız. Çok iyi döverek inceltiniz. Pırasaların meyaz tarafını 6 - 7 santim boyunda kesiniz. Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Öte yandan peynirin içine yumurtanın sarısını katarak karıştırınız. İçine kekik ince kıyılmış maydanoz,bir çorba kaşığı tereyağı katıp çatalla karıştırınız. Yassılaştırdığınız kontrfilelerin içini yoğurtla sıvayınız. Üzerine maydanozlu peyniri yayınız. Yoğurda buladığınız haşlanmış pıarasayı ortasına koyup, eti pıarasanın üzerine dolayınız. Açılmaması için bir iplikle sarınız. Kızdırılmış yağda iyice iki tarafınıda kızartınız. Sıcak bir tabağa alınız. Üzerine yağda kavurduğunuz unu, domates suyuyla sulandırıp dökünüz. Domatesli pirinç lapasıyla sıcak sıcak ikaram ediniz.
ML® Biftek Sarması için tıklayın
|
Biftek Dolması |
|
paraf
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2012
Mesajlar: 65 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc99913
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2014
2,919 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 parça biftek
1 adet patlıcan
1 adet havuç
6-7 adet mantar
1 adet domates
1 kaşık salça
50 gr margarin
Havuç, patlıcan ve manratları sğrayıp ayrı ayrı kavurun. Biftekleri iyice dövüp kavrulan malzameleri içine doldurun. rulo şeklinde sarıp kürdanla sabitleyin. domaresi rendeleyip salça ve biraz margarinle kavurun. Bifteklerin üzerine döküp fırına verin.
|
BİFTEK DOLMA |
|
zeytuni
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc64678
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2011
2,886 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
6 adet biftek
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı çamfıstığı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 adet kuru soğan
6 sap dereotu
50 gram margarin
Yeterince tuz, karabiber, yenibahar ve tarçın
Kızartmak için:
Un, yumurta, galeta unu ve sıvıyağ
Pirinçleri ayıkladıktan sonra, el dayanabilecek kadar sıcak suda 1 çorba kaşığı tuz ile ıslatalım.
İnce kıydığımız kuru soğanı, çamfıstığı ile birlikte margarin yağının içinde pembeleşinceye kadar kavuralım.
Pirinçleri 3-4 su yıkadıktan sonra, suyunu süzüp tencereye ilave edelim.
Pirinçler tane tane oluncaya kadar kavuralım.
Şişmesi için ılık suda ıslattığımız kuşüzümlerini süzüp pirinçlere ilave edelim.
Yeterince baharatlarını ve üzerine bir parmak çıkacak kadar sıcak et suyunu koyup ağzı kapalı olarak orta ısıda pişirelim.
Pirinçler suyunu çektiği zaman, ince kıydığımız dereotlarını pilavın üstüne serpip ocağı söndürelim.
10 dakika daha demlendirdikten sonra, hazırladığımız iç pilavı harmanlayalım.
İnce dövdüğümüz bifteklerin içine, 2 çorba kaşığı kadar hazırladığımız iç pilavdan koyup kalın sigara böreği gibi saralım.
Önce una, sonra çırptığımız yumurtaya, en sonunda da galeta ununa buladığımız biftekleri elimizle şekillendirip galeta unlarının iyice yapışmasını sağlayalım.
Bol sıvıyağda çevirerek kızartıp sıcak sıcak servis yapalım.
|
|