|
Biftek Rulosu |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170763
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2023
235 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Sofra Tuzu 1 Tutam
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Kimyon 1 Çay Kaşığı
Su 1 Su Bardağı
Dana Kıyma 250 Gram
Bezelye 1 Çay Kaşığı
Havuç 50 Gram
Soğan 1 Adet
Domates Salcası 1 Çorba Kaşığı
Margarin 1 Çorba Kaşığı
Biftek 6 Dilim
Soğanları ve havuçları rendeleyin. Tavaya margarini koyun ve eritin. Rendelemiş olduğunuz soğanı, havuçları, karabiber ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. Daha sonra kıymayı ilave edip iyice karıştırın. Salça ve bezelyeleri de ilave ettikten sonra karışımı biraz kavurun ve kenara alın.
Biftekleri açın iki tarafını da tuzlayın. Karışımı içerisine yerleştirin ve dolma sararmış gibi bütün biftekleri sarın.
Etlerin kendi suyuyla pişmesi için ilk önce COOK Yağlı Pişirme Kağıdı’na ve ısıya çabuk iletip daha hızlı pişmesi için ise COOK Alüminyum Folyo’ya sarıp tepsiye diziyoruz. Daha önceden ısıttığınız fırınınıza etlerinizi koyun ve 180°C de 30 dakika pişirin.
Biftek dolmalarını fırından çıkartın ortadan ikiye kesin ve servis edin.
|
Rulo Biftek |
|
gaggoş
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.10.2011
Mesajlar: 26 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc68773
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2011
2,826 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet çok ince dövülmüş biftek
4 çorba kaşığı hardal
2 adet kuru soğan
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çay bardağı süt
İç malzeme:
1 adet kuru soğan
1 su bardağı taze fasulye
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Biftekleri tuz ve karabiberle ovun. Üzerlerine hardal sürün. Sıvı yağda küp doğranmış taze fasulye ve soğanı kavurun. Kavrulmuş fasulyeleri, bifteklerin içine yayın. Rulo şeklinde biftekleri sararak, açılmaması için mutfak ipi ile bağlayın. Tencereye bifteğiniz koyun. Tereyağında tüm yüzeyini kızartın. Üzerine su ve defne yaprağı koyarak pişirin. Su ve nişastayı ayrı bir yerde çırparak tencerenize koyun ve birlikte 5 dakika daha pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
|
Biftek Rulosu |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc6198
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2006
2,390 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet soğan
1 adet havuç
1 çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz
250 gr. kıyma
6 adet biftek
1 çay kaşığı bezelye
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
Soğanı havucu rendeleyin, 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz ve kıymayı derin bir kabın içinde yoğurun. 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin. 6 adet bifteğin içine hazırladığımız harcı dolduru, biftekleri rulo şeklinde sarın. Biftek açılmasın diye kürdanla tutturun. İçlerini doldurduğumuz biftekleri margarinle hafifçe yağladığımız tepsiye dizin. 1 çorba kaşığı salçayı 1 su bardağı suya karıştırın. Bifteklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra kürdanları larak servis yapın.
|
Biftek Rulosu |
|
DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc4938
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2006
2,573 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet Soğan
1 Adet Havuç
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
Tuz
250 gr. Kıyma
6 Adet Biftek
1 Çay Kaşığı Bezelye
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 adet soğanı ve havucu rendeleyin. 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz ve kıymayı derin bir kabın içinde yoğurun. 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin.
6 adet bifteğin içine, hazırladığınız harcı doldurun. Biftekleri rulo biçiminde sarın. Bifteğin kenarlarını kürdanla tutturun. İçlerini doldurduğunuz biftekleri, margarinle hafifçe yağladığınız tepsiye dizin.
1 çorba kaşığı salçayı, 1 su bardağı suya karıştırın. Bifteklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelşk fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra kürdanları bifteklerden çıkarıp servis yapın.
|
|