Kısa URL: https://ml.md/lc70091
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2011
2,540 defa indirildi / yazdırıldı
2 yufka
7 adet kornişon tuşu
4 adet domates
6 adetmmarul yaprağı
4 parça biftek
100 gramkıyma
Yarım soğan
Dövülmüş bifteğin bir tanesini tezgah üzerine alın. Rendelenmiş soğan ve kıymayı bir kapta karıştırıp üç parçaya bölün. Bir parçasını tezgahtaki etin üzerine yayın.Üzerine tekrar biftek ve tekrar kıymalı harç ilave edin. Böylece kat kat et, kıyma, et, kıyma şeklinde altta ve üstte et olmasını sağlayın. Daha sonra folyoya sarıp 3 saat derin dondurucuda bekletin. Pişireceğiniz zaman çok ince dilimleyerek yağsız tavada iki yüzünü 4 dakika pişirin. Yufkanın içine paylaştırıp üzerine turşu ve domates koyup rulo şeklinde sarın. Servis yaparken tost makinesinde ısıtıpmarul yapraklarıyla süsleyin.
2 parça dana biftek
2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
3 adet ince lavaş
2-3 yemek kaşığı krem peynir
Yarım çay bardağı barbekü sos ya da ketçap
3 yemek kaşığı hardal
1 demet roka
2 adet domates
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Biftekleri kızgın yağda mühürledikten sonra çıkarıp aynı yağda yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğradıktan sonra tencereye ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 2 su bardağı sıcak suyu ve etleri de ekleyip etler iyice pişene kadar yaklaşık 2 saat kısık ateşte kaynatın.
İyice pişen etleri çatalla küçük lime lime ayırın. Lavaşın üzerine önce krem peynir sürün ve üzerine parçaladığınız etlerden koyun. Etlerin üzerine de barbekü sos sıkın ve rendelenmiş kaşar peynir serpiştirdikten sonra lavaşı sarın. 3 lavaşı da aynı şekilde hazırlayıp sardıktan sonra üstlerini yağlayıp 180 derece ısınmış fırında 15 dakika kadar lavaşların üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra üstlerine hardal koyarak rokayla birlikte servis edebilirsiniz.