https://www.ruhundoysun.com
6 adet Bıldırcın
1,5 yemek kaşığı Tuz
2 adet Mandalina
8 dal Taze Tarhun
1 yemek kaşığı Kimyon
1 yemek kaşığı Karabiber
1 yemek kaşığı Bal
50 ml Zeytinyağı
Temizlenmiş bıldırcınların mutfak makası yardımıyla kaburgalarını kes. Kuşların her iki tarafını da tuzla, dolapta 1 gece beklet.
Mandalinaların kabuklarını rendele, sularını sık, tarhunları saplarınan ayır, kimyon, karabiber, bal ve zeytinyağını ekleyip bir marinat hazırla.
Bıldırcınları dolaptan çıkarıp marine et, derili kısmı üste gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştir.
Grundig fırını 220 C dereceye ayarla.
10 dakika sonra bıldırcınlara bir kez daha kalan marinattan sür. 10 dakika daha, iyice kızarana kadar, pişirmeye devam et.
|