Bıldırcınları ütüleyiniz, iki saat asılı bırakınız, sonra içini çıkarınız, soğuk suya atınız. Başlarını, boyunlarını havana koyunuz. Sudakileri de iyice yıkayıp içine atınız. Hamur oluncaya kadar dövüp biraz etsuyu ile ıslatarak süzünüz. Bıldırcınları biraz tereyağı ile tencerede kuvvetli ateşte tahta kaşıkla çeviriniz. Pembeleşmeye başlayınca bir tutam un serpiniz, 2 yaprak defne koyunuz. Biraz geçince yeterince etsuyu ile sulandırılıp süzülmüş salçayı ilâve ediniz. Pişince bıldırcınları tabağa alınız. Defne yapraklarını çıkarınız, salçanın üzerinden yağını alınız. Tekrar ateşe koyunuz, rengi siyahlaşıncaya kadar çevirdikten sonra indiriniz, bıldırcınların altına döküp sıcak sıcak servis yapınız.
|