Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tavuk Yemekleri > BILDIRCIN ŞIŞ (2 adet - 129,853 defa bakıldı)

BILDIRCIN ŞIŞ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


BILDIRCIN ŞIŞ

BILDIRCIN
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 95
Şehir: Berlin
Kısa URL: https://ml.md/lc1771
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006
2,399 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER

5 adet bıldırcın
asma yaprağı
Tuz, karabiber

5 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Bıldırcınların tüylerini temizleyin. Bıldırcınları ıslak bir bezle iyice sildikten sonra bol suda yıkayın. Gerisinden, karın boşluğuna kadar bıçakla kesin ve içini temizleyin. İyice yıkadıktan sonra, tuzlayın. Bıldırcınları enine ikiye kesip, asma yaprağına sarın ve kapatıp, bağlayın. Hazırladığınız bıldırcanları şişe geçirip ızgarada pişirin ve sıcak olarak servis yapın.


BILDIRCIN ŞİŞTE

maden
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.03.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc34416
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2009
2,494 defa indirildi / yazdırıldı




12 adet bıldırcın
12 adet büyük asma yaprağı
Tuz
EKMEKLERİ:
12 İnce dilim francala
100 gram margarin, ya da rafine çiçek yağı (5 çorba kasığı)

1 Kabukları çıkarılmış, orta kısımlarından yarım parmak inceliğinde dilimlere kesilmiş 12 adet francalayı, içinde kızdırılmış 5 silme çorba kaşığı çiçek ya da margarin yağı olan tavaya atarak, birer tarafları pembeleştikten sonra, diğer taraflarını çevirmek suretiyle francalaları kızartmak ve iyice süzülmüş olarak yağdan çıkararak servis tabağına yerleştirmeli ve bir tarafa bırakmalıdır.
2 Diğer taraftan da tüyleri temizlenmiş 12 adet bıldırcının üstlerine ıslatılmış bez ile hafifçe ovalamak suretiyle üzerlerine yapışmış olan tüyleri temizlemeli, sonra da bunların gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla delercesine kestikten sonra, buradan içlerine, parmak sokmak suretiyle biçimlerini bozmadan içlerini temizlemelidir.
3 Sonra, içleri temizlenmiş bıldırcınları, tuzladıktan sonra her bir bıldırcını enine doğru büyükçe birer asma yaprağına sarmak ve bağlamak suretiyle bedenlerini görünmez hale getirmeli, sonra da bunları uzunluklarına doğru ikişer - üçer olmak üzere şişlere dizdikten sonra, bu şişleri; harlı kömür ateşinin 4 - 5 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtmak ve yaprakların bir tarafları yanarcasına kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirmek suretiyle bıldırcınları 10-12 dakika arasında pişirmeli, sonra da bunları tabaktaki kızarmış ekmeklerin üstlerine oturtmak suretiyle servis yapmalıdır.

NOT: Altlarına kızartılmış ekmek yapmadan, bıldırcınları tabağa koymak suretiyle de servis yapılabilir.






BILDIRCIN ŞIŞ Tarifleri Tavuk Yemekleri



(2 adet BILDIRCIN ŞIŞ 129,853 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort