|
Biryan (Nevşehir) |
|
beyhude sonkan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2018
Mesajlar: 30 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc139259
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2018
636 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 soğan
1 kilo kusbasi et
2 su bardagi pirinç
3 kasik tereyağı
1 kasik siviyağ
Su
Soganlari ince ince kes, yagda pembelestir.
Uzerine kusbasi etleri koyarak, azicik da su ilave ederek etleri pembelestir.
Daha sonra bir firin tepsisine, (ben guvecimi kullandim) pirincleri koy, uzerine etleri yerlestir.
Pirincler kapanana dek sicak su ekle ve firinda 180 derecede pisir.
Pistikten sonra uzerine eritilmis tereyağı gezdir.
|
Biryan (Nevşehir) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc115531
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2016
1,495 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kuru soğan ince kıyılır. 2 yemek kaşığı sıvıyağ karışımda pembeleştirilir. 1 kg kuşbaşı dana eti ilave edilir, suyunu çekene kadar kavrulur. tuz, karabiber ve 5 su bardağı su eklenir, bir taşım kaynatılır. 2 su bardağı pirinç nişastası gidene kadar yıkanır, süzdürülür. Uygun bir tepsiye yayılır, üzerine et suyuyla birlikte dökülür. 180 C°lik önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir. 7 yemek kaşığı tereyağı kızdırılır ve üzerine gezdirilir.
|
BİRYAN (NEVŞEHİR) |
|
mişmiş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2008
Mesajlar: 47 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc28489
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2008
2,786 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
1 kilo kuşbaşı dana eti
1 soğan
2 su bardağı pirinç
5 çorba kaşığı margarin
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
karabiber
tuz
Doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleştirip, eti ilave edin ve suyunu çektirin. Tuzu, biberi, suyu ekleyip bir taşım kaynatıp, ateşten alın. Yıkanmış pirinçleri fırın tepsisine yayın. Üzerine eti suyuyla beraber boşaltın. 180 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 40 dakika, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Margarini kızdırıp pişen yemeğin üzerine gezdirin ve karabiber serpin.
ML® Nevşehir Mantısı için tıklayın
|
|