|
Biscotti |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164568
Gönderme Tarihi: 01.May.2022
254 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tülay Özseyhan
2 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
Yarım fincan kuru üzüm
1/2 su bardağı iri doğranmış fındık
1/2 su bardağı iri doğranmış ceviz
1/2 su bardağı iri doğranmış badem
Önce şeker ile yumurtayı çukur bir kapta çırpma teli çırpın. Unu, kabartma tozunu, tarçını ve vanilyayı ekleyin. Ayrı bir yerde iri iri fındığı, cevizi ve bademi kırın. Kırdığımız kuru yemişleri de katın. Tahta kaşıkla karıştırıp, hazırladığınız harcı yağlı kâğıdın üzerine ekmek formunda olacak gibi yerleştirin.
Biraz yapışkan bir hamur oluyor, bu açıdan eldivenle yapmanızı öneririm. En fazla 20-25dakika 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişirin.
Fırından çıkarttıktan sonra ılınmasını bekleyin ve sonra 2 cm. dilimler halinde kesin. Kestiğiniz biscottileri bu sefer fırın telinin üzerine yan yan dizin. Fırını 150 dereceye getirin ve 10 dakika daha kuruyana kadar pişirin. Selanik gevreğini sevenlerin bunu da seveceğinden eminim.
Soğuduktan sonra kavanozlarda saklayarak en fazla 15 gün muhafaza edebilirsiniz.
Not: Bir İtalyan bisküvisi olan biscotti adını iki kere pişirilmesinden alıyor. İtalyancada bis, çift, tekrar, cotto ise pişmiş anlamında. İki kere pişmesi bayatlama süresini uzattığı için İtalyanlar savaş zamanlarında bu bisküviden oldukça faydalanmışlar. Biscottiler fındıklı ,fıstıklı, incirli, üzümlü, kayısılı yapılabiliyor.
|
Biskotti |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160344
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2021
267 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 yumurta
250 gr toz şeker
350 gr un
125 gr tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı süt
100 gr fındık
Önce yağı şeker ile çırpıyoruz daha sonra çırpılmış yumurtaları yavaş yavaş ekliyoruz. Elenmiş kuru malzemeleri ekliyoruz, biraz daha çırptıktan sonra fındıkları ekliyoruz, 1-2 dakika çırptıktan sonra en son sütü ekleyip, 1 dakika daha çırpıp bırakıyoruz. 175 derecede önceden ısıtılmış fırına, yağlı kağıt üzerine malzememizi doküyoruz, 15 dakika piştikten sonra çıkartıp dilimliyoruz ve sonra 15 dakika daha pişiriyoruz.
Not: İtalyanca'da biscotto'nun çogul hali biscottidir. Kelime anlamı, Ortaçağ Latince kökenli biscotus, "iki kere pişmiş" demektir. Çok kuru ve uzun süre saklanabılen bir ürünmüş ilk ortaya çıktığında, ancak benim verdiğim tarifte tereyağ olduğu için çok uzun süre saklanması zor.
|
Biscotti |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159898
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2021
259 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
Dilerseniz 2 çorba kaşığı bal
3/4 su bardağı kırılmış fındık
3/4 su bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın.
Ardından tüm kuru malzemeleri bir kapta karıştırın.
Bir başka kapta, yumurtayı mikserledikten sonra içine bal ve vanilya ekleyip biraz daha mikserleyin.
Daha sonra kuru malzemeleri içine dökün ve karıştırın.
Üzümleri ve fındıkları da ekledikten sonra tüm malzemeleri karıştırın.
Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahına aldıktan sonra hafifçe unlanmış bir zemin üzerinde yaklaşık 5-6 cm. eninde, üzeri hafif basık iki adet uzun rulo hazırlayın.
Ruloları, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
İlk pişirme işlemi sonrasında fırından çıkardığınız ve oda ısısında kısa süre beklettiğiniz ruloları keskin bir bıçak yardımıyla verev şeklinde dilimleyin.
Dilimlenen biscottileri altı boş bir ızgara teli üzerine dizdikten sonra önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında 20 dakika daha pişirerek kurutun.
Kapağı kapalı, vakumlu bir kavanozda uzun süre ilk tazeliğini koruyacak şekilde kahve eşliğinde servis edin.
|
Biscotti |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145493
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2019
672 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı badem
Yarım su bardağı kurutulmuş meyve (üzüm, kayısı, incir vb.)
3 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
1 adet portakalın kabuğu
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Çeyrek su bardağı toz şeker
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Un, kabartma tozu ve tuzu eleyip bir kasede karıştırın.
Portakalın kabuğunu rendeleyin.
Kabuklarını sıcak su yardımıyla soyduğunuz bademleri irice doğrayın.
Kuru meyveleri de küp küp doğrayın.
Yoğurma kabına tereyağı ve toz şekeri alıp krema haline gelene kadar mikserle karıştırın.
Bir yandan karıştırmayı sürdürüp bir yandan yumurtaları teker teker ekleyin.
Rendelediğiniz portakal kabuğunu da ilave edip bir spatula yardımıyla iyice karıştırın.
Bademleri ve kuru meyve parçalarını da ekleyip karıştırmaya devam edin.
Hamuru unlanmış düz bir yüzey üzerine alıp 5-6 santimetre eninde üzerine basılmış iki adet rulo haline getirin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip ruloları buraya aktarın.
Yumurta sarısını çırpın ve ruloların üzerine sürün. Toz şekeri yumurtanın üzerine serpin.
Isınmış olan fırına tepsiyi verin ve 30 dakika pişirin.
Ruloları fırından çıkarıp verev dilimleyin ve dilimleri fırının ızgara telinin üzerine dizin.
150-160 derece civarına ayarladığınız fırında 20 dakika daha kurutun.
Biscottileriniz hazır. Hava almayan bir kapta sakladığınızda biscottiler tazeliklerini uzun süre koruyacaklardır.
Not: Biscotti, İtalyanca iki kere fırınlanmış demek. Özellikle kahvenin yanında çok iyi giden bu kurabiyeler isimlerini pişirilme tekniğinden alıyor.
|
Biscotti |
|
eda tırpan
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2019
Mesajlar: 26 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc144620
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2019
701 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı fındık
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
100 gram tereyağı
2 buçuk su bardağı un
Yarım su bardağı kuru üzüm
Biscotti kurabiye yapmaya, oda sıcaklığındaki tereyağını derin bir kaba almakla başlayın.
Üzerine şekeri ilave ederek mikser ile 1 dakika çırpın.
Yumurtaları da ilave ederek çırpmaya devam edin. Bütün malzemelerin iyice karıştığına emin olun.
1 su bardağı fındığı iri kalacak şekilde dövün ve karışıma ekleyin. Dilerseniz fındık yerine badem, ceviz veya damla çikolata koyabilirsiniz.
Kuru üzümü, vanilyayı da ilave ederek karıştırın.
Kabartma tozunu ve ununu azar azar ekleyin.
Biraz yapışkan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Biscotti kurabiye hamurunun elinize somun şekline getirin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin içine alın. Elinizi ıslatarak hamurun üzerini düzeltin.
Hamur enine genişleyeceği için ince yapmaya özen gösterin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Kızarmış bütün kurabiyenizi, çok kalın olmayacak şekilde keskin tırtıklı bir bıçak yardımıyla dilimleyin.
Kestiğiniz dilimleri fırın tepsisinin içine dizin.
Tepsiyi önceden 160 derece ısıtılmış fırına verin. Her yeri iyice kuruyup, kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Biscotti kurabiyeleriniz hazır.
|
Biscotti |
|
göz göz
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2018
Mesajlar: 29 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc137274
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2018
708 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
170 g tereyağı
270 g toz şeker
10 g kabartma tozu
10 g karbonat
720 g un
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı portakal rendesi
Fırını, 165 dereceye ayarlayınız.
Tereyağı ve pudra şekerini çırpıcı ile çırpınız veya tahta kaşıkla eziniz.
Yumurta ve portakal kabuğunu da ekleyerek karıştırınız.
Kabartma tozu, karbonat ve elenen un ile hamuru yoğurunuz.
Hamura, hafif unlanmış tezgâh üzerinde 30 cm uzunluğunda, 7-8 cm genişliğinde şekil veriniz.
Hamuru fırın tepsisine alıp 25-30 dakika pişiriniz.
Fırından çıkardığınız biscottileri soğumaya bırakınız. Soğuduktan sonra ekmek bıçağı ile verev dilimleyiniz.
Dilimlediğiniz biscottileri fırın tepsisine dizerek her iki tarafını (5er) beşer dakika pişirip kurutunuz.
|
Biscotti |
|
leylifer
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc129968
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2017
1,322 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
50 gram margarin
110 gram şeker
175 gram un
50 gram irmik
1/4 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta (çırpılmış)
1/4 su bardağı süt
1/2 bardak fındık
1/2 bardak damla çikolata
Erittiğiniz margarini şekerle karıştırarak çırpın.
Unu, irmiği, tuzu, kabartma tozunu ve vanilyayı bir kaba eleyin.
Üzerine margarin ve şekeri ekleyin. Hamur yumuşayıncaya kadar yoğurun.
Kıvamını yumuşatmak için üzerine azar azar süt ekleyebilirsiniz.
Hamur yumuşadıktan sonra içine bütün haldeki fındıkları ve damla çikolatayı ekleyin.
Elde ettiğiniz hamuru iki eşit parçaya ayırın.
Fırın tepsisine 20 cmye 5 cmlik 2 dikdörtgen halinde yayarak, 160 derecede ısıttığınız fırında kabarana kadar, yaklaşık 30 dk pişirin.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra yaklaşık 2 cm genişliğindeki dilimler halinde dilimleyin ve tekrar fırına verin.
İyice gevrekleşene kadar, yaklaşık 10 dk fırınladıktan sonra çıkarın ve soğumaya bırakın.
|
Biscotti |
|
güvercin
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2015
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc104645
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2015
1,555 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr margarin
1 tepeli su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
4 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 küçük çay bardağı antep fıstığı
1 küçük çay bardağı badem
50 gr. bitter çikolata
3 adet yumurta
Soğuk margarini ve 3 su bardağı unu robottan geçirin. Robotunuz yoksa yumuşak sana yağı kullanıp elinizle una yedirin.
Yumurta, pudra şekeri, kakao, kabartma tozunu ve yavaş yavaş kalan 1 bardak unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. İçine çerezleri, ve çikolatayı katıp tekrar yoğurun.
Hamuru ikiye bölün ve iki parçayı da rulo yapın. Tepsiye yerleştirip üzerine hafifçe bastırarak yassılaştırın.
200 derecelik önceden ısıtılmış fırına verip 20-25 dakika kadar pişirin.
Fırından alıp 10 dakika bekleyin. Sonra 1 cm. kalınlığında dilimler halinde kesin. Keserken tırtıklı ekmek bıçağı kullanın ve kırılmaması için çok dikkatli olun.
Tercihen fırının tel ızgarasına dizip 150 derecede 40 dakika kadar kuruması için fırınlayın.
Fotoğraf "göz göz" tarafından gönderildi. 28.09.2018
|
Biscotti |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102238
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2014
1,808 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket karbonat
1 su bardağı fındık
3 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam tuz
1 paket vanilya
Derin bir kabın içinde un, kabartma tozu, karbonat, ve vanilyayı eleyin. Başka bir yerde tereyağını şekerle iyice çırpın. İçine yumurtaları teker teker çırpın. Elediğiniz unlu karışımı da üzerine döküp tüm malzemeyi birleştirin. Son olarak kavrulmuş fındıkları içine ekleyip hamuru hazırlayın. Hamuru rulo yapıp kesmeden fırına verin ve 25 dakika fırında pişirip çıkartın. Dilimlere kesip tekrar tepsiye dizin ve bu sefer 150 derecede 30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Biscotti iki kere pişirilmiş demektir.
|
|