Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Bişe (Şanlıurfa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bişe (Şanlıurfa)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc67106
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2011
4,748 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.urfaurfa.com

6 su bardağı un
4 su bardağı sıvı yağ
100 gr Maya
2 yumurta
Tuz

Elenmiş un bir kaba konulur yağ, yumurta, tuz ve mayalanarak yoğrulur. Yaklaşık yarım saat kadar yoğrulduktan sonra hamurun kulak memesi yumuşaklığına gelmesi sağlanır. Bu kıvama geldikten sonra, ilk hacminin iki katı hacme ulaşıncaya kadar mayalanması beklenir. Yeterli süre geçtikten sonra hamur küçük parçalara ayrılır ve bir merdane yardımıyla bu hamur parçaları yuvarlak şekilde açılır. Hazır olan açılmış hamur daha önceden kızdırılmış sıvı yağın içine bırakılır. Yağa bırakılan hamurun rengi sarı - turuncu arası bir renge ulaşacak kadar kızardıktan sonra yağdan süzülerek çıkarılır ve servise hazırlanır.

Not:Genellikle Kandil gibi Mübarek günlerde yapılıp dağıtılır.


Bişe (Şanlıurfa)

nuri şenbülbül
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.12.2017
Mesajlar: 24
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc130171
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2017
1,628 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

3 bardak un
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 bardak sıvı yağ

Tepsiye boşaltılan una bir çay kaşığı tuz ilave edilir, içine sirke dökülerek suyla yoğrulur. Kıvamını bulunca el yağa batırılmak suretiyle yoğrulup hamur haline getirilir. Hamur ceviz büyüklüğünde kesilerek yuvarlanılır ve oklavayla pasta tabağı büyüklüğünde açılarak yağda pembeleşinceye kadar kızartılır. Servis tabağına alınan bişe, bu şekilde yenildiği gibi şeker balı ya da pekmeze batırılarak da yenilebilir.

Not: Pişmek sözcüğünün Urfa'daki telaffuzu olan bişmek sözcüğünden türetilmiştir.







Bişe (Şanlıurfa) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(2 adet Bişe (Şanlıurfa) 75,108 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort