Kısa URL: https://ml.md/lc75150
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2012
2,220 defa indirildi / yazdırıldı
150 gr. un
1 tutam tuz
100 gr. margarin
50 gr. tozşeker
Fırınınızı 180-190°C'ye getirip ısıtın. Unu tuzla birlikte hamuru yoğuracağınız kaba koyun. Margarini parçalara bölerek ekleyin. Şekeri de katarak yumuşak ve pürüzsüz dokulu bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurunuzu unlanmuş bir tezgâha yerleştirin. Bir merdane ile 2 cm. kalınlığında açarak kullanın.
Kısa URL: https://ml.md/lc98085
Gönderme Tarihi: 08.May.2014
2,856 defa indirildi / yazdırıldı
3 Su bardağı un
125 gr margarin
1 adet Yumurta
1 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Çorba kaşığı limon suyu
1/2 Çay kaşığı kabartma tozu
1/2 Çay kaşığı vanilya
Unu geniş bir kaba koyup margarini katın iki avuç arasında yağı una yedirin. Ortasını açıp yumurta, yoğurt, pudra şekeri, limon suyu ve kabartma tozu koyarak bir hamur yapın.
Hamura zevkinize göre çikolata fındık veya vanilya ekleyebilirsiniz. Bu hamura Bisküvi yapıcı ile zevkinize göre değişik şekiller verip kızgın fırında beyaz kalacak şekilde pişirip servis edebilirsiniz.