|
Bisküvi |
|
ŞerifTarganArmaç
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2007
Mesajlar: 22 Şehir: İstinye İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc16697
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2007
2,118 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Bardak yoğurt
2 Çay kaşığı baking powder,
2 Yumurta
1 Çay kaşığı toz şeker,
1 Bardak zeytinyağı
Aldığı kadar un.
1 Bardak erimiş sadeyağ
Unun dışında diğer bütün malzemeyi derince bir kaba koyarak karıştırın ve buna alabileceği kadar unu da ekleyerek hepsini birlikte hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Sonra bu hamuru buzdolabına yarım saat kadar dinlendirin ve ince uzun parçalara ayırın. Ayrıdığınız bu parçalan daha sonra parmak kalınlığında ve uzunluğunda bölerek istediğiniz şekilleri verip her bir bisküvinin üzerine badem, ya da sevdiğiniz başka bir kuru yemişi koyarak orta ısıdaki fırında yarım saat pişirin.
|
Bisküvi |
|
cavidan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2007
Mesajlar: 51
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17682
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2007
2,130 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı un,
175 gram tereyağı,
1 adet yumurtanın akı,
1 su bardağı pudraşekeri,
1 paket vanilya,
yarım paket kabartma tozu,
1 su bardağı tozşeker
Ununun ortasını çukur şeklinde açın. Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudraşekerini, yumurtanın akını, vanilyayı ve yarım paket kabartma tozunu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru üç eşit parçaya ayırın. Bu parçaları uzun bir rulo şeklinde yuvarlayın. Tozşekeri dikdörtgen şeklindeki bir tepsiye yayın. Hamur rulolarını şekerde yuvarlayın. Keskin bir bıçakla verevine 2 cm genişliğinde kesin. Çok hafif yağlanmış tepsiye dizin. Orta hararetli bir fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
|
BİSKÜVİ |
|
Afitap
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2009
Mesajlar: 38 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc46816
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2010
2,200 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
100 gr. tereyağı
500 gr. un
3 yumurta
1 bardak süt
300 gr. şeker
2 limon
tuz
biraz zeytinyağı
YAPILIŞI
Unu eleyip, ortasına yumurta, tereyağı ve sütü koyup biraz da tuz ilâve edip iyice karıştırınız. Limon suyu ile şekeri de ekleyiniz. Hamur haline gelinceye kadar iyice yoğurunuz. Küçük parçalar koparıp 1 cm. kalınlığında hamura elinizde şekil verip kızgın yağda kızartınız. Soğuduktan sonra servis yapınız.
|
Bisküvi |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75151
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2012
1,900 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. un
1 tutam tuz
100 gr. margarin
50 gr. tozşeker
Fırınınızı 180-190°C'ye getirip ısıtın. Unu tuzla birlikte hamuru yoğuracağınız kaba koyun. Margarini parçalara bölerek ekleyin. Şekeri de katarak yumuşak ve pürüzsüz dokulu bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurunuzu unlanmuş bir tezgâha yerleştirin. Bir merdane ile 2 cm. kalınlığında, dikdörtgen biçiminde açın.
Açtığınız hamuru bir fırın kâğıdına (yağlı kâğıt) yerleştirin. Hamuru bir bıçakla derince çizerek kesmek istediğiniz biçimi ve boyutu belirleyin. Bisküvi hamurunuzun üzerini eşit aralıklarla çatalla delin.
Hamuru sıcak fırına sürüp yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın. Bisküvileri belirlediğiniz yerlerden ayırarak kullanın.
|
Bisküvi |
|
aşçıbaşım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.12.2016
Mesajlar: 30 Şehir: Yalova |
Kısa URL: https://ml.md/lc124992
Gönderme Tarihi: 01.May.2017
819 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr margarin
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı ayran
Unu derin bir yoğurma kabına alın, kabartma tozu, şeker ve tuz ekleyerek karıştırın.
Üzerine küp küp doğradığınız margarini ilave edip parmak uçlarınızla yağı ve unu kum gibi oluncaya kadar yoğurun.
Sonunda küçük topaklar halinde bir hamur ortaya çıktığında yarım su bardağı ayranı hamura ilave edin.
Hamuru elinizle hızlıca karıştırıp hafifçe unladığınız tezgaha alın. Hamurun sağından ve solundan sıkıştırarak ortada toplayın.
Yine hızlıca 5-6 kez yoğurup unladığınız tezgahta merdane yardımıyla 2-3 cm kalınlığında açın.
İnce ağızlı bir bardak ya da çember bir kurabiye kalıbı yardımıyla daireler kesip fırın tepsisine alın.
220 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
|
Bisküvi |
|
hatun gün
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.03.2018
Mesajlar: 44 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc132485
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2018
741 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış margarini alıyoruz. Üzerine pudra şekerimizi döküyoruz ve karıştırmaya başlıyoruz. Daha sonra diğer malzemelerimizi ekliyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzdan bisküvi makinemizin içine yerleştiriyoruz ve yağlanmış fırın tepsimizin içine makinemizle hamurlarımızı çıkartıyoruz. Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri hafif bir şekilde kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra servis yapıyoruz.
|
Bisküvi |
|
hindistancevizi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.05.2015
Mesajlar: 40 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc142343
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2019
576 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tereyağı
3 fincan pudra şekeri
1 paket vanilya
Un
Derin bir kabın içine, dışarıda 1 saat beklettiğiniz tereyağını, pudra şekerini ve vanilyayı koyun. Elinizle karıştırın. Yavaş yavaş unu katarak, sert bir hamur yapın. Üzerini örterek, 20 dakika dinlendirin.
Hamurdan ufak parçalar alın. İnce bir şekilde açın. Kalıpla kesip, şekillendirin. Yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kağıdın üzerine koyun.
175 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
|
|