|
Bisküviden peynirli kek |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13577
Gönderme Tarihi: 04.May.2007
2,174 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
25 adet petibör bisküvi
3 çorba kaşığ, tereyağı
2 kutu labne peynir
3 adet yumurta
5 çorba kasığı kakao
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
limon rendesi
vanilya
Bisküviler, küçük parçalar halinde kırılır. Eritilen tereyağ, kakao bisküvilere ilave edilir ve ivice ezilir. Elde edilen karışım küçük kek kalıplarına dökülür 10 dakika fırında pişirilir. Peynir, yumurta, şeker, süt, limon rendesi ve vanilya karıştırılır. Pişen hamurun üzerine dökülür ve tekrar 10-15 dakika daha fırında pişirilir. En üstüne bir parça peynir koyup fırınlanır.
|
Bisküviden Peynir Keki |
|
Yüksel Eralp
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2007
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17299
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2007
2,461 defa indirildi / yazdırıldı
|
Taban için:
1.5 bardak kakaolu bisküvi kırıntısı;
3 çorba kasığı tereyağı, eritilmiş.
Dolgu için:
700 gr. krem peynir;
3/4 bardak toz şeker;
5 tatlı kaşığı mısır nişastası;
3 yumurta;
1 yumurta sarısı;
2/3 bardak meyve suyu;
1 paket toz vanilin.
Fırını önceden 175 C dereceye ısıtın.
Kekin tabanı için büyükçe bir kâsede bisküvi kırıntılarıyla eritilmiş tereyağını karıştırın. Çapı 23 cm. olan hafifçe yağladığınız mandallı kek kalıbının içine boşaltın ve bir bardağın dibini kullanarak karışımı kalıbın dibine düzenli bir şekilde bastırarak yayın.
Büyük,bir kâsede krem peyniriyle şekeri elektrikli çırpıcıyla çırparak pürüzsüz hale getirin. Nişastayı ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtaları birer birer ekleyip karıştırın, ardından da yumurta sarısını çırparak karıştırın. sevdiğiniz bir meyve suyu ve vanilini de karıştırıp bu dolgu malzemesini bisküvi tabanının üzerine boşaltın.
175 C derece fırında 10 dakika pişirin. Fırın ısı düğmesini 100 C dereceye getirin ve keki 60 dakika pişirin. Fırını söndürün ve kapağı aralık olarak bir saat fırın içinde soğumaya bırakın. Etrafında bir bıçak gezdirin ve fırının dışında soğutun. İyice soğuduktan sonra buzdolabında bir gece bekletin.
Yarım bardak rendelenmiş çikolatayı tepeleme bir kaşık tereyağıyla birlikte kısık ateşte küçük bir tava içinde eritin, soğumuş peynir kekinin üzerine döküp düzgünce sürün. Buzdolabında tekrar soğuttuktan sonra ısıtılmış bıçakla keserek servis edin.
Hürriyet Gazetesi
|
Bisküvili Cheescake |
|
urfalım
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Urfa'lı |
Kısa URL: https://ml.md/lc56354
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2010
2,248 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
150 gr. margarin
2 çorba kaşıgı süt
2 paket yulaflı bisküvi
Kreması:
1 çay bardağı süt
1/2 paket krem şanti
1 paket labne peyniri (200 gr.)
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 paket ananas veya muz jölesi
Sosu:
1 su bardağı su
1,5 çorba kaşığı nişasta (tepeleme)
3 çorba kaşığı şeker
3-4 kivi veya muz, ananas gibi meyveler(dilimlenmiş)
Bir kapta bisküvileri un haline gelene dek dövelim. İçine erimiş margarini, sütü ekleyerek hamur haline gelene dek karıştıralım Bisküvi hamurunu köşeli bir kalıba bastırarak yerleştirelim Krem şantıyi süt ile çırparak koyulaştıralım Jöleyi 1/2 bardak sıcak su ile eritelim Jöle soğuduğunda içine pudra şekerini, krem şantiyi ve labne peyniri ekleyerek mikserle 1 dk. çırpalım. Kremayı bisküvi hamuru üzerine yayarak dilimlenmiş meyveleri kremanın üzerine dizelim. Tencereye suyu, nişastayı ve şekeri alalım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Sosu ateşten alıp soğutarak meyvelerin üzerine gezdirelim. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapalım.
|
|