150 gr. margarin
2 çorba kaşığı süt
2 paket yulaflı bisküvi
Kreması:
1 çay bardağı süt
1/2 paket krem şanti
1 paket labne peyniri (200 gr.)
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 paket ananas veya muz jölesi
Sosu:
1 su bardağı su
1,5 çorba kaşığı nişasta (tepeleme)
3 çorba kaşığı şeker
3-4 kivi veya muz, ananas gibi meyveler(dilimlenmiş)
Bir kapta bisküvileri un haline gelene dek dövelim. İçine erimiş margarini, sütü ekleyerek hamur haline gelene dek karıştıralım. Bisküvi hamurunu köşeli bir kalıba bastırarak yerleştirelim. Krem şantiyi süt ile çırparak koyulaştıralım. Jöleyi 1/2 bardak sıcak su ile eritelim. Jöle soğuduğunda içine pudra şekerini, krem şantiyi ve labne peyniri ekleyerek mikserle 1 dk. çırpalım. Kremayı bisküvi hamuru üzerine yayarak dilimlenmiş meyveleri kremanın üzerine dizelim. Tencereye suyu, nişastayı ve şekeri alalım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Sosu ateşten alıp soğutarak meyvelerin üzerine gezdirelim. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapalım.
Tabanı için:
2 paket burçak bisküvi (veya istediğiniz bisküvi)
75 gr eritilmiş tereyağı
Cheesecake kreması için:
400 gr labne peyniri (suyu süzülmüş)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı krema
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilin
Üst katmanı için:
1/2 su bardağı bisküvi kreması
1/4 su bardağı krema
Bisküvileri rondodan geçirerek ince bir toz haline getirin. Eritilmiş tereyağı ile karıştırıp homojen bir kıvama getirin. Karışımı kelepçeli kek kalıbının (22 cm) tabanına eşit şekilde yayın ve bir kaşıkla sıkıca bastırarak düzleyin. Tabanı sertleşmesi için buzdolabına kaldırın.
Bir mikserle labne peyniri ve toz şekeri pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin, her birini iyice karıştırarak yedirin. Kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak un ve vanilini ilave edin ve düşük hızda karıştırın. Karışımı dolaptan çıkardığınız tabanın üzerine dökün.
Bisküvi kremasını ve kremayı bir kaba alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Cheesecake tamamen soğuyunca, bu karışımı cheesecake'in üzerine yayın.
Cheesecake’i en az 4 saat, tercihen bir gece buzdolabında dinlendirin.