Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Mus Tarifleri > Bisküvili İrmik Tatlısı (7 adet - 273,640 defa bakıldı)

Bisküvili İrmik Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bisküvili İrmik Tatlısı

müveddet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.12.2007
Mesajlar: 57
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc19965
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2007
6,318 defa indirildi / yazdırıldı




10 kaşık şeker
9 kaşık irmik
1 kilo süt
1 paket kakaolu bisküvi
yarım su bardağı ceviz içi
2 adet muz
1 kaşık tarçın

İrmik, süt, şeker kaynayana kadar karıştırarak pişirilir. Öbek öbek delikler oluşur. O zaman pişmiş demektir. Ocaktan alınır, içine vanilyası karıştırılır. Pişen muhallebinin yarısı önceden hafif ıslattığımız bir dikdörtgen cam tepsiye dökülür. Üzerine önce bisküviler, sonra muzlar dizilir. Daha sonra da ceviz serpilir, (bir avuç kadar cevizi üzeri için ayır) Kalan muhallebi üzerine dökülür. Kalan bisküviler ya havanda dövülür. Ya da rondodan geçirilir. Tarçın ve ceviz, bu karışım ile harmanlanır ve sıcak tatlının üzerine serpilir. Bir tepsi ile üzerini kapatarak dışarıda soğumaya bırakılır. Son olarak da üzerine streç folyo ile kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.


ML® Vişneli İrmik Tatlısı için tıklayın
ML® Kakaolu Vişneli İrmik Tatlısı için tıklayın



Fotoğraf "yeni nefes" tarafından gönderildi. 01.09.2018


Bisküvili İrmik Tatlısı

zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc6893
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2006
4,175 defa indirildi / yazdırıldı




Selda AKIN, Gülten KÜÇÜKKEÇECİ, Nilüfer ALBAYRAK

1 paket kakaolu bisküvi
12 kaşık şeker
8 kaşık irmik
1 kg. süt
1 paket vanilya

Soğuk sütü tencereye koyun, içine bütün malzemeleri ilave edin. Kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar pişirin. Kıvama gelen karışımın yarısını tepsiye dökün. Üzerine kakaolu bisküvileri dizin. Kalan malzemeyi de bisküvilerin üzerine dökün. Soğuk olarak servis yapın. Servis yaparken üzerine ceviz, hindistancevizi veya tarçın serpin.


ML® Çilekli İrmik Tatlısı için tıklayın




Bisküvili İrmik Tatlısı

yaver
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.08.2009
Mesajlar: 43
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc40142
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2009
2,589 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
10 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 paket kakaolu bisküvi
Üzeri için:
1 su bardağı fındık


Süt, şeker ve irmik bir tencreye konur, orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce margarin ve vanilya katılır. Islatılmış Borcam'a tatlının 1/3 'ü konur, düzeltilir. Üzerine bir sıra bisküvi dizilir. Karışımın kalan yarısı konur, yayılır. Bir sıra daha bisküvi dizilir. Kalan tatlı da yayıldıktan sonra üzerine iri çekilmiş fındık serpilir. Bir gece buzdolabında bekletildikten sonra kare keserek servise sunulur.


ML® Muzlu İrmik Tatlısı için tıklayın



Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 08.04.2024


Bisküvili İrmik Tatlısı

sultan gazi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.04.2020
Mesajlar: 39
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc150113
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2020
546 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı toz şeker
1 lt süt
1 paket pötibör bisküvi
1 vanilya

İçine süt ve şeker koyduğunuz tencereyi kısık ateşli ocağın üstüne alın. Sürekli karıştırarak irmiği ilave edin ve kaynayana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ilave edip karıştırın. Orta boy bir cam kabı hafifçe sudan geçirip suyu süzdürün. Kabın en altına bisküvileri tek sıra halinde dizin. Üzerine muhallebinin bir kısmını dökün. Ardından ikinci kat bisküviyi dizin. Bir kat muhallebi, bir kat bisküvi olarak sırayla dizin. Oda sıcaklığında soğutun, ardından buzdolabında en az 3-4 saat bekletip dilimleyerek servis yapın. Dilerseniz üzerine rende hindistancevizi serperek servis yapın.



Bisküvili İrmik Tatlısı

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc152322
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2020
401 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kakaolu pötibör bisküvi

İrmik, şeker ve sütü bir tencerede karıştırın.
Ocağa alıp karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Kıvamı koyulaşan tatlıyı ocaktan alıp içine vanilyayı ekleyin.
Küçük boy fırın kabını hafifçe ıslatıp bisküvileri tabanına dizin.
İrmikli muhallebiden bir kat yayıp üzerine yeniden bisküvi dizin.
Malzemeler bitene kadar böyle devam edin. En üst katman muhallebi olsun.
Ardından tatlıyı 2-3 saat kadar buzdolabında soğutun.
Dilimleyip üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.



Bisküvili İrmik Tatlısı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175208
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2023
230 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı irmik
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya özütü veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
1 paket bisküvi
Üzeri için:
Hindistancevizi veya fındık

Bir tencereye irmik, süt ve toz şekeri ekleyin. Orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürebilir.
Muhallebi kıvamına gelen karışımın altını kapatın ve vanilya özütünü ekleyin. İsteğe bağlı olarak dövülmüş ceviz veya fındık da ekleyebilirsiniz. Karışımı güzelce karıştırın.
Dikdörtgen veya kare borcamın tabanına bir kat bisküvi dizin. Ardından üzerine hazırladığınız irmikli muhallebi karışımını yayın.
Kalan bisküvilerle muhallebinin üzerini kaplayın. Eğer isterseniz bu aşamada üzerine bir kat daha muhallebi dökebilirsiniz.
Tatlıyı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve ardından buzdolabına kaldırın. Soğuyunca üzerini isteğe bağlı olarak hindistan cevizi veya dövülmüş fındık ile süsleyebilirsiniz.
Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra bisküvili irmik tatlısını dilimleyerek servis yapın.



Bisküvili İrmik Tatlısı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177687
Gönderme Tarihi: 10.May.2024
166 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket kakaolu bisküvi
1 su bardağı şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 litre süt
1 paket vanilya
Üzeri için;
Hindistancevizi

Damakları çatlatan efsane sütlü irmik tatlısı tarifimiz için öncelikle derin tenceremizi alalım.
İçine soğuk sütü, şekeri ve irmiği koyalım. Kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
Muhallebimiz kaynayıp üzeri göz göz olunca ocaktan almadan önce vanilya ekleyelim ve karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.
Şimdi de tatlımızın yarısını borcama dökelim. Üzerine kakaolu bisküvilerden 1 sıra dizelim.
Kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine boşaltalım.
İrmik tatlımız ılıdıktan sonra buzdolabına kaldırarak birkaç saat dinlendirelim.
Buzdolabında iyice dinlenen tatlımızı çıkaralım ve dilimleyelim.
Servis sırasında üzerine tercihe bağlı ceviz, hindistancevizi veya tarçın serpebilirsiniz.







Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifleri Mus Tarifleri



(7 adet Bisküvili İrmik Tatlısı 273,640 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort