Kısa URL: https://ml.md/lc22264
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2008
2,712 defa indirildi / yazdırıldı
Bisküvi için:
1 kahve fincanı tereyağı
3 yumurta
2 çorba kaşığı tozşeker
4 kahve fincanı pudra şekeri
2 kahve fincanı toz badem
1 kahve fincanı un
Sos için:
5 kahve fincanı un
2 kahve fincanı tozşeker
2 çorba kaşığı neskafe
2 su bardağı su
Krema için:
1 yumurta akı
1 çay bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı neskafe
1 çay bardağı su
1 çay bardağı tereyağı
Üzeri için:
1 kahve fincanı sütkreması
75 gr sade çikolata
Bisküviyi hazırlamak için; tereyağını eritip soğutun. Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın. Aklarını tozşekerle kar halinde çırpın. Sarılarına pudra şekeri ilave edip iyice çırpın. Yumurta akını ilave edip hafifçe karıştırın. Toz badem ve unu ekleyip yavaş hareketlerle karıştırarak pürüzsüz bir hamur haline getirin.
Geniş ve dikdörtgen bir fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyin. Hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 6-7 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kuruyup katılaşmadan önce kibrit kutusu büyüklüğünde dikdörtgen parçalara kesin.
Sos için; un, tozşeker ve kahveyi ılık suda eritin. Koyulaşıncaya kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ateşten alıp karıştırarak soğutun.
Krema için; yumurta akını tozşekerin yarısıyla kar halinde çırpın. Kalan tozşeker ve kahveyi 1 çay bardağı sıcak suda eritip çırpılmış yumurta akına yavaş yavaş ekleyerek yedirin. Karışımı soğutup oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını ilave ederek çırpın.
Hazırladığınız bisküvilerin üçte birini servis tepsisine dizin. Üzerlerine bir kat sos, bir kat krema sürün. Tekrar bir kat bisküvi dizip sos ve krema şeklinde malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Buzdolabında 2 saat bekletin.
Üzeri için; kremayı ısıtın. Çikolatayı küçük parçalar halinde kremaya ekleyip karıştırın. Pastayı buzdolabından çıkarıp kremayı üzerine yayın ve tekrar buzdolabına alın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc68401
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2011
2,655 defa indirildi / yazdırıldı
50 gr margarin
2 paket bebe bisküvisi
1 bardak şeker
1 çay bardağı un
5 bardak süt
1 paket kremşanti
3 kaşık kakao
Bisküvileri kırın ve bir yere ayırın. Margarini eritin unu kavurun. Sırasıyla şeker, kakao ve 4bardak sütle muhallebi kıvamını getirin. Koyulaştığı vakit ocaktan indirin içine kırdığınız bisküvileri katın. Derin bir kase içine streç film serin ve malzemeyi boşaltın ardından buzdolabında soğutun. Servise sunacağınızda kremşantiyi hazır edin soğuduğu vakitte keki kalıptan ayırıp kremşantiyi üzerine yayın. Soğuk olarak servise sunulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc104930
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2015
2,092 defa indirildi / yazdırıldı
4 tane yumurta
1 bardak şeker
1 bardak sıvı yağ
1 bardak süt
1 bardak dövülmüş ceviz
1 bardak kaysılı meyve suyu
100 gram margarin
10 tane kremalı biskivi
1 tane kabartma tozu
1 tane vanlya
Aldığı kadar un
İlk önce yumurta ve şekeri çırpalım sonra sıvı yağ süt ekleyip mikserle çırpmaya devam edelim meyve suyunu margarini katalım iyice özleştirelim diğer malzemeleri katıp sıvı bir kek hamur yapalım yağladığımız kalıbımıza dökelim kremalı biskivileri aralarına batırıp fırında 35 dakika pişirip ılıyınca dilimleyip servis edelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc133014
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2018
873 defa indirildi / yazdırıldı
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı gazoz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
1 kabartma tozu
1,5 su bardağı un
1 paket petibör bisküvi
Yumurtaları derin bir kaba kırıyoruz ve toz şekerle birlikte şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Daha sonra kakao sıvıyağ gazoz ve kabartma tozunu ekliyoruz çırpmaya devam ediyoruz. Azar azar un ilave edip kıvamını çok katı olmayacak şekilde ayarlıyoruz. Dikdörtgen kek kalıbının tabanına ve kenarlarına bisküvi diziyoruz. Hamuru kalıba döküp üzerine tekrar bisküvi diziyoruz ve önceden ısınmış 180 dc fırında pişiriyoruz. Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapıyoruz.